KRALENDIJK – Djamars 28 di yüli último direktiva di Fundashon Alzheimer Bonaire, representá pa su presidente, vice -presidente i tesorero a bishitá Diputado di Salubridat Públiko di Bonaire, sra Nina den Heyer, manera tur aña ta kustumber pa entregá e relato anual 2019 di Fundashon Alzheimer na Gobièrnu di Bonaire, representá pa e Diputado.

Na mes momentu direktiva a hasi uzo di e oportunidat pa entregá tambe e Alzheimer’s Disease International 2020 Report “From Plan to Impact III Maintaining dementia as a priority in unprecedented times” na Diputado den Heyer.

Durante e enkuentro aki direktiva a hasi uzo di e oportunidat pa trese nan puntonan di aktualidat i tambe di preokupashon na atenshon di sra Diputado, e.o. pa inisiá e trayekto pa yega na

implementashon di e Plan Nashonal pa Maneho di Demensia Bonaire. Un di e puntonan di atenshon importante pa e Fundashon e aña aki,ta e impakto ku e medidanan ku a tuma relashoná ku e coronavirus COVID-19 tabatin, no solamente riba e grupo núkleo di e Fundashon, pero tambe riba tur nos grandinan aki na Bonaire, p.e. e isolashon pero tambe e kuido durante e periodo aki.

E situashon aktual ta rekerí atenshon i akshon agudo, miéntras lokalidat pa Pasadia na Bonaire mester tin prioridat na e momentunan aki.

Diputado a mustra tur komprenshon pa e preokupashon di Fundashon Alzheimer Bonaire, pero tambe pa e Fundashon su empeño pa yega na implementashon di e Plan di Demensia i a primintí ku tur esaki lo risibí su debido atenshon nesesario.

Direktiva na su turno a sigurá e Diputado ku nan tambe di nan parti lo koperá ku Direktorado di Komunidat i Kuido i traha huntu pa e trayekto di implementashon i ku Gobièrnu di Bonaire por konta semper ku nan koperashon. Direktiva a konsiderá e enkuentro mashá fruktífero i efektivo.


KRALENDIJK – Dinsdag 28 juli j.l. brachten vertegenwoordigers van het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire een bezoek aan de Gedeputeerde van Gezondsheidzorg mevrouw Nina den Heyer om de Gedeputeerde zoals ieder jaar gewoonte getrouw het Jaarverslag van Fundashon Alzheimer Bonaire aan te bieden.

De voorzitter, vice-voorzitter en de penningmeester vertegenwoordigden het bestuur en maakten van die gelegenheid gebruik om behalve het Jaarverslag 2019 van de Stichting, ook de Alzheimer’s Disease International 2020 Report “From Plan to impact III, Maintaining dementia as a priority in unprecedented times” aan de Gedeputeerde den Heyer te overhandigen.

Tevens maakte het bestuur gebruik van die gelegenheid om actuele onderwerpen onder de aandacht te brengen van de Gedeputeerde, zoals de vervolgstap voor implementatie van het Nationaal Beleidsplan Dementie Bonaire.Vanwege de impact van de Corona crisis is er dit jaar een zeer belangrijk aandachtspunt, namelijk de getroffen maatregelen die niet alleen invloed hadden op de doelgroep van de Stichting, maar ook op de ouderen van Bonaire in het algemeen door o.a. de isolatie en de toebediende zorg. De actuele situatie vergt nu acute aandacht en acties terwijl ook de dagbestedingen op Bonaire de nodige prioriteit vereisen.

De Gedeputeerde toonde alle begrip voor de zorgen van de Stichting en verzekerde het bestuur dat de onderwerpen en zorgen haar nodige aandacht zullen krijgen.

Op haar beurt verzekerde het bestuur de Gedeputeerde dat zij de Direktie Samenleving en Zorg zullen steunen met het implementatie traject, terwijl het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire altijd op hun medewerking kan rekenen.

Het bestuur had deze ontmoeting als zeer vruchtbaar en effectief ervaren.

Share This
error: Content is protected !!