Kralendijk – Tur persona ku djamars a tèst djamars durante un Drive-Thru pa wak si nan ta kontaminá ku e vírùs di corona a haña un resultado negativo. Tur e 58 personanan ku a pasa na departamentu di Salubridat Públiko a tende ku nan no tin Covid-19.

Ku e COVID Drive-Thru djamars, Entidat Públiko Boneiru (EPB) a ofresé tur ku tin síntoma, na un manera aksesibel, e oportunidat pa hasi un tèst. Espesial tambe esnan ku resien a bishitá Aruba a haña asin’aki un oportunidat pa hasi un tèst. E brote na Aruba ta mustra kon serka e vírùs di corona por yega. Te ku kuminsamentu di ougùstùs tabata konsiderá Aruba un pais seif. Desde 6 ougùstùs Boneiru a suspendé e tráfiko aéreo ku Aruba. 

Durante e Drive-Thru e departamento di Salubridat Públiko a traha huntu ku Fundashon Mariadal i ofisina di dòkter di kas Bonaire Medical Center. Si un persona tin síntoma di Covid-19 semper e por yama 0800-0800. Ta importante pa ora hasi un tèst pa e persona keda kas te ora e haña resultado. Na e dòkternan di kas tambe por akudí si tin indikashon relatá na Covid-19. Ta importante keda mantené e reglanan di higiena. Protehá bo mes i esnan rondó di bo.


GEEN COVID-19 AANGETROFFEN BIJ DRIVE-THRUGETESTEN

Kralendijk – Iedereen die dinsdag tijdens de Drive-Thru getest is op besmetting met het coronavirus heeft een negatief resultaat gekregen. De 58 personen die langs waren gekomen bij de dienst Publieke Gezondheid hebben te horen gekregen dat ze allemaal Covid-19 vrij zijn.

Met de Drive-Thru afgelopen dinsdag bood het openbaar lichaam Bonaire (OLB) mensen die klachten hebben, via een laagdrempelige manier, de kans om zich te laten testen. Ook de mensen die onlangs op Aruba zijn geweest, kregen zo de kans om zich te laten testen. Door de uitbraak op Aruba is gebleken hoe dichtbij het coronavirus kan komen. Tot begin augustus stond Aruba nog op de lijst van veilige landen. Sinds 6 augustus is de openluchtverbinding met Aruba opgeschort.

Tijdens de Drive Thru heeft de afdeling Publieke Gezondheid samengewerkt met FundashonMariadal en de huisartsenpraktijk Bonaire Medical Center. Mensen die klachten hebben die op Covid-19 wijzen, kunnen bellen naar 0800-0800. Ook via de huisartsen kunnen mensen zich melden met klachten die op Covid-19 zouden kunnen wijzen. Als u getest wordt is het van belang om thuis te blijven tot de uitslag bekend is. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de hygiëneregels blijft houden om besmetting te voorkomen. Bescherm jezelf en de mensen om je heen.

Share This
error: Content is protected !!