Den Haag – Djadumingu siman pasa, Lider di Frakshon pa ‘DEMOKRAT’ a biaha pa Hulanda kontinental pa un bishita di Trabou. Propósito di e bishita ta pa diálogo ku e.o. mandatario i miembro nan di Staten General premirando presupuesto di Reino 2021. Konforme ‘DEMOKRAT’, pa ku esaki e tópikonan di Bon Gobernashon, medidanan relashoná ku COVID, kombatí pobresa, desaroyo ekonómiko i rekonosementu di Papiamentu ta di sumo interes pa Bonaire.

Clark Abraham, lider di Frakshon pa ‘Partido Demokrat’ den Konseho Insular, a biaha djadumingu siman pasa pa Hulanda kontinental. Einan e lo tabata tin vários sita ku miembro nan di Promé i Segundo kamber i alabes mandatarionan pa trese e atenshon nesesario na Den Haag riba tema di importansia pa Bonaire.

Riba e di tres djamars di sèptèmber histórikamente e presupuesto di Reino ta wòrdu presentá na e Segundo Kamber di Parlamento Hulandes. Den e presupuesto aki e prioridatnan di Reino pa ku nos Islanan pa e aña finansiero binidero tambe ta wòrdu stipulá.

Antisipando riba esaki, ‘DEMOKRAT’ kier pone e atenshon nesesario riba tema nan ku pa Bonaire ta di importansia. ‘Ta den interes di Bonaire pa sòru ku tema nan ku ta hunga riba nos isla ta visibel pa parlamentarionan na Den Haag. Nan no ta biba riba nos islanan, i por sierto por tin un falta di eksperensia ku e konteksto di lokual ta hunga riba nos teritorio.P’esei ta esensial ku nos ta duna un aporte pa duna kontenido na esaki den un intento pa pone e prioridatnan di Bonaire riba agènda na Den Haag.’ konforme Abraham.

E bishita di trabou a inisiá ku un enkuentro ku kolega Daisy Coffie [MPB], ku pa motibunan di salu pa un periodo largu ta kedando na Hulanda. Kolega Coffie tin intenshon pa den òktober reanudá su trabou nan komo miembro di Konseho Insular. Antisipando esaki, Abraham a invitá kolega Coffie pa kompañé na su sitanan planifiká, di kual invitashon Coffie ku grasia, a hasi uso.


ABRAHAM FRACTIELEIDER VAN ‘PARTIDO DEMOKRAT’ IN DEN HAAG MET WERKBEZOEK VOORTVAREND AANGEVANGEN

Den Haag – Vorige week zondag is Fractieleider van ‘DEMOKRAT’ afgerezen naar continentaal Nederland voor een werkbezoek. Primair doel van dit bezoek zijn gesprekken met o.a. bewindspersonen en leden van de Staten Generaal in aanloop naar de behandeling van de rijksbegroting 2021 in Den Haag. Daarbij zijn volgens ‘DEMOKRAT’ de onderwerpen Goed bestuur, maatregelen n.a.v. COVID, armoedebestrijding, economische ontwikkeling en erkenning Papiaments van uitzonderlijk belang.
Clark Abraham, Fractieleider van de ‘Partido Demokrat’ in de Eilandsraad, is afgelopen zondag op werkbezoek afgereisd naar Nederland. Daar zal hij in Den Haag verschillende afspraken afgaan met van de Eerste -en Tweede Kamer en bewindspersonen om de nodige aandacht te vesten op onderwerpen van belang voor Bonaire. Op de derde dinsdag van september wordt de Rijksbegroting traditiegetrouw aangeboden aan de Tweede Kamer. In de begroting worden de rijks prioriteiten voor Caribisch Nederland ook meegenomen.

In aanloop daar naartoe wilt de ‘DEMOKRAT’ de nodige aandacht vestigen op onderwerpen die voor de voor Bonaire de nodige prioriteit dienen te genieten in het Rijksbeleid. ‘Het is van belang dat de thema’s die op Bonaire spelen op het netvlies van de Kamerleden staan. Zij wonen niet op de eilanden dus ontbreekt er soms de nodige beleving van wat er allemaal speelt. Daarom is de input van de eilanden ook essentieel voor een gerichte benadering van de prioriteiten.’, volgens Abraham.

Het werkbezoek is begonnen met een bezoek aan Collega Raadslid Daisy Coffie [MPB] die vanwege gezondheidsredenen langere tijd in Nederland verblijft. Coffie is voornemens in oktober weer haar werkzaamheden in de Raad te hervatten. In aanloop daar naar toe heeft Abraham haar uitgenodigd om hem te vergezellen bij de verschillende werkbezoeken, van welk gelegenheid zij uiteraard graag gebruik maakt.

Share This
error: Content is protected !!