Kralendijk – E situashon nobo rònt di COVID-19 ta obligá nos tur pa ta alerta pa evitá plamamentu di e vírùs di corona. Durante e dianan binidero inspektornan di Direktorado di Supervishon i Mantenshon di Lei lo informá hóreka i komèrsio por menor tokante e situashon nobo. Den e próksimo dianan nan ta bai aserká empresanan i duna nan informashon. E bishitanan aki ta pa konsientisá tur hende tokante importansia di kumplimentu ku e reglanan nobo.

E ordenansa di emergensia ta konta pa boto tambe. No ta permití fiesta i paseo riba boto sin e medidanan adekuá. Un máksimo di 25 wéspet por akudí na fiestanan privá. Inspektornan di Haf lo supervisá esaki.

Kaminda ta nesesario Supervishon i Mantenshon di Lei lo aktua. Den kaso ku tin hende ku no ta tene nan mes na e ordenansa di emergensia, e inspektornan lo duna instrukshon kon mester kumpli ku e reglanan. Si esaki no kondusí na kumplimentu, e ora ei esaki lo tin komo konsekuensia un prosèsverbal òf un sanshon ku ta inkluí un obligashon pa paga un montante si kontinuá ku e violashon (lastonderdwangsom).


TOEZICHT & HANDHAVING CONTROLEERT STRENGER OP NALEVING CORONAMAATREGELEN

Kralendijk – De nieuwe situatie rondom Covid-19 dwingt ons allen alert te zijn om verspreiding van het coronavirus te vermijden. Inspecteurs van de Directie Toezicht & Handhaving zullen de komende dagen de horeca en de detailhandel voorlichten over de nieuwe situatie. Bedrijven worden komende dagen benaderd en voorgelicht. Deze bezoeken zijn er om iedereen bewust te maken over het belang van het naleven van de nieuwe regels.

Ook voor boten geldt de noodverordening. Feesten en tours op de boten zijn zonder de juiste maatregelen niet toegestaan. Op privé feesten mogen maximaal 25 gasten komen. Inspecteurs van de Haven zullen hierop toezicht houden.

Waar nodig zal Toezicht en Handhaving optreden. Bij het niet naleven van de Noodverordening zullen inspecteurs aanwijzingen geven hoe de regels moeten worden nageleefd. Mocht dit niet leiden tot naleving dan zal dit leiden tot een proces-verbaal of een last onder dwangsom.

Share This
error: Content is protected !!