Kralendijk – E medidanan ku a anunsiá ku lo bai konta pa bini Boneiru for di Kòrsou lo drenta na vigor entrante djasabra awor 5 di sèptèmber. A pone eksigensia pa biaha pa Boneiru for di Kòrsou awor ku e kantidat di kasonan di Covid-19 ta oumentando. Pa esaki Boneiru ta konsiderá Kòrsou un pais di riesgo haltu.
Ya kaba tabata konsiderá Aruba i Sint Maarten komo pais di riesgo haltu i a suspendé e ‘air bubble’ ku e islanan aki tambe. Tur persona ku ta bini Boneiru for di Aruba, Sint Maarten òf Kòrsou mester di un pèrmit di gezaghèber Rijna i tin ku bai 14 dia den karentena. Habitantenan di Boneiru ku kier regresá for di un di e islanan aki tambe mester di un pèrmit di gezaghèber pa bini bèk. Ta eksigí di tur persona ku ta bini Boneiru ku nan ta yena e deklarashon di salú promé nan bini. E deklarashon di salú mester ser yená digital via www.publichealth.org. Personanan na Bonaire ku kier biaha bai den eksterior, no mester di pèrmit di Gezaghèber. E persona mester kumpli ku e regla di entrada di e pais na unda e ta bai biaha.


NIEUW MAATREGELEN OM NAAR BONAIRE TE KOMEN

Kralendijk – De maatregelen die zijn aangekondigd om vanuit Curaçao te reizen naar Bonaire gaan zaterdag 5 september in. Het aantal positieve gevallen van Covid-19 is aan het stijgen. Hierdoor is besloten om het vrij reizen van Curaçao naar Bonaire op te schorten. Curaçao wordt nu door Bonaire als hoog risicoland beschouwd.
Al eerder werden Aruba en Sint Maarten als hoog risicolanden beschouwd en is ook voor die eilanden de zogenoemde ’air-bubble’ opgeschort. Iedereen die naar Bonaire reist vanuit Aruba, Sint Maarten en Curaçao hebben toestemming nodig van de Gezaghebber en gaan 14 dagen in quarantaine. Inwoners van Bonaire die terug willen keren moeten ook toestemming van de Gezaghebber hebben. Van iedereen die naar Bonaire komt, wordt verwacht dat zij de gezondheidsverklaring invult. De Gezondheidsverklaring dient digitaal ingevuld te worden via www.bonairepublichealth.org.
Personen op Bonaire die naar het buitenlanden willen vertrekken/reizen, hebben geen toestemming van de Gezaghebber nodig. De persoon dient te voldoen aan de inreisvoorwaarden van het bestemmingsland.

Share This
error: Content is protected !!