KRALENDIJK – E siman di 21 di sèptèmber pa 25 di sèptèmber 2020, ta siman di turismo. E aña akí, e siman di turismo lo ta un tiki diferente kompará ku e añanan anterior. Ku e siman di turismo, TCB ta demostrá prinsipalmente na nos hobennan, e importansia di turismo, no solamente pa e ekonomia di Boneiru pero tambe pa e komunidat.

Pa e siman di turismo, TCB lo organisá un kompetensia di poema ku e tema “Turismo na Boneiru”, entre studiantenan di skolnan básiko di grupo 5 te ku 8. E kompetensia ta tuma luga durante 7 di sèptèmber te ku 18 di sèptèmber. Dia 23 di sèptèmber, lo anunsiá e ganadónan. Lo otorgá e premionan dia 24 i 25 di sèptèmber.

E aña akí tambe, TCB den kolaborashon ku e outor Denise de Jong-Rekwest, a krea un buki titulá “Turismo na Boneiru, Bo Futuro!”, kaminda kada kapítulo ta ilustrá un diferente elemento di e sektor turistiko. Lo lansa e buki akí dia 23 di sèptèmber, durante di e presentashon di Tourism Recovery Plan, na partnernan lokal. Skolnan básiko lo risibí e buki akí dia ku otorgá e premionan di e kompetensia di poema.

Pa kulminá e siman di turismo na e skolnan básiko, TCB lo presentá un vidio edukativo demostrando e diferente ofishinan ku tin den e sektor turistiko. E meta di e vidio ta pa e studiantenan por mira kon nan por kombertí nan interes of hòbi den un profeshon den e sektor turistiko, den futuro.

Algu tambe ku ta forma parti di nos siman di turismo ta e “World Clean-up Day”, ku ta riba 19 di sèptèmber. Normalmente, e dia aki ta selebra ku un limpiesa na diferente parti na Boneiru, kaminda boluntarionan lokal i internashonal ta partisipa. E aña akí, e “World Clean- up Day” lo tuma luga den un otro ambiente. Pa konmemorá e evento akí, TCB lo organisá un “one-hour clean-up” pa organisashonnan hotelero i turistanan ku ke partisipa. E “one-hour clean-up” lo tuma luga dia 19 di sèptèmber i dia 26 di sèptèmber, di 9’or pa 10’or di mahinta, entre Willemstoren i Sorobon Beach na kosta sùit-ost di Boneiru. E aria aki ta sufisiente grandi kaminda ku partisipantenan por praktiká distansia sosial.

TCB ta ekstende un invitashon na pueblo di Boneiru ku ke partisipa na e “one-hour clean- up”.


TOURISM CORPORATION BONAIRE (TCB) IS BEGONNEN MET DE VOORBEREIDINGEN VOOR DE TOERISMEWEEK

KRALENDIJK – De week van 21 september tot 25 september is toerismeweek. Dit jaar zal de toerismeweek er iets anders uitzien dan vorige jaren. Met de toerismeweek laat TCB met name de jongeren, het belang van toerisme zien, niet alleen economisch maar ook voor de gemeenschap van Bonaire.

Voor de toerismeweek organiseert TCB een gedichtenwedstrijd met als thema “Toerisme op Bonaire”, onder leerlingen van de basisscholen, tussen groep 5 en 8. De wedstrijd vindt plaats van 7 september tot 18 september. Op 23 september worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt en op 24 en 25 september zullen zij een prijs ontvangen.

Ook dit jaar heeft TCB in samenwerking met auteur Denise de Jong-Rekwest een boek gemaakt met de titel “Turismo na Boneiru, Bo Futuro!”, Waarin elk hoofdstuk een ander element van de toeristische sector illustreert. Het boek wordt gelanceerd op 23 september, tijdens de presentatie van het Tourism Recovery Plan aan lokale belanghebbenden. De basisscholen ontvangen een exemplaar van het boek op de dag dat de prijzen van de gedichtenwedstrijd worden uitgereikt.

Ter afsluiting van de toerismeweek op de basisscholen presenteert TCB een educatieve video met de verschillende banen in de toeristische sector. Het doel van de video is om de studenten te laten zien dat hun interesse of hobby een beroep in de toeristische sector kan worden in de toekomst.

De “World Clean-up Day” die gepland staat op 19 september, maakt ook deel van onze toerismeweek. Normaal gesproken wordt deze dag gevierd met een schoonmaakbeurt op verschillende plekken op Bonaire door lokale en internationale vrijwilligers. Dit jaar vindt de “World Clean-up Day” op een andere manier plaats. Om dit evenement te herdenken, organiseert TCB een “one-hour clean-up” onder hoteliers en toeristen die willen deelnemen. De ‘one-hour clean-up’ vindt plaats op 19 september en 26 september, van 9 uur tot 10 uur ‘s ochtends, aan de zuidoostkust tussen Willemstoren en Sorobon Beach. Het gebied is vrij groot zodat de deelnemers sociale afstand kunnen oefenen.

TCB nodigt de gemeenschap van Bonaire uit die graag wil deelnemen aan de “one-hour clean-up”.


TOURISM CORPORATION BONAIRE (TCB) STARTED WITH THE PREPARATIONS FOR TOURISM WEEK

KRALENDIJK – The week of September 21st to September 25th, is tourism week. This year, the tourism week will be somewhat different compare to previous years. With the tourism week, TCB demonstrates the importance of tourism primarily to the youth, not only economically but also for the community of Bonaire.

For the tourism week, TCB will organize a poem competition themed “Tourism on Bonaire”, amongst students from the primary schools, between group 5 and 8. The competition will take place from September 7th to September 18th. On September 23rd, the winners of the competition will be announced and they will receive an award on September 24th and 25th.

This year once again, TCB in collaboration with the author Denise de Jong-Rekwest created a book titled “Turismo na Boneiru, Bo Futuro!”, in which each chapter illustrates a different element of the touristic sector. The book will be launched on September 23rd, during the presentation of the Tourism Recovery Plan to local stakeholders. The primary schools will receive copies of the book on the day that the awards of the poem competition are given.

To conclude the tourism week at the primary schools, TCB will present an educational video displaying the different jobs in the tourism sector. The goal of the video is to show the students that their interest or hobby can become a profession in the tourism sector in the future.

The “World Clean-up Day” that is scheduled on September 19th, is also part of our tourism week. Normally, this day is celebrated with a clean-up at various areas on Bonaire by local and international volunteers. This year, the “World Clean-up Day” will take place in a different manner. To commemorate this event, TCB will organize a “one-hour clean-up” amongst hoteliers and tourists who would like to participate. The “one-hour clean-up” will take place on September 19th and September 26th, from 9 o’clock till 10 o’clock in the morning, at the south-east coast between Willemstoren and Sorobon Beach. The area is fairly large so the participants can practice social distancing.

TCB extends an invitation to the community of Bonaire that would like to participate to the “one-hour clean-up”.

Share This
error: Content is protected !!