KRALENDIJK – MBO Bonaire a inisiá aña eskolar 2020/2021 ku un estudio nobo di ICT. Djamars 25 di ougùstùs 18 studiante a kuminsá ku e programa di introdukshon di e studio nobo di ICT, ku ta riba nivel 3 i 4. E promé aña eskolar e studiantenan ta sigui un estudio di ‘BOL’, ku tin un durashon di 3 aña. Nan mester bai skol 5 dia pa siman i ta bai kore stazje na diferente kompania na Boneiru. Un posibel stazje na Hulanda ta posibel na final di e estudio. Edifisionan renobá ku bon fasilidat, ta perkurá pa e promé tareanan, bou di guia di dosentenan studiá ku eksperensia di ‘ROC’ Mondriaan di Hulanda. E dosentenan tabata spesialmente invitá di parti di RCN i MBO Bonaire, pa drecha e lokalnan, i instruí e dosentenan nobo ku ta hopi aktivo na RCN, pa guianan na komienso di e aña eskolar. ROC ta un partner den union hopi importante pa MBO Bonaire. For di Hulanda e sosten di e tim di dosente ta sigui tuma lugá, kaminda algun ora durante siman tin lès di e forma ‘online’. Djabièrnè 28 di ougùstùs tabatin representantenan di kompania i instituto, kendenan a duna un aporte na e estudio, pa un ‘sneak preview’. E invitadonan tabata hopi impreshoná di e fasilidat i a komentá positivo, e manera ku diferente partido ta traha huntu pa inisiá e estudio ku ta hopi importante.     

Dia 23 di sèptèmber 2020 ta inisiá ku e estudio di ‘BBL’. Ta spera un kantidat di mas o ménos 16 studiante ku ta bai traha i studia den kombinashon. No ta tur e studiante tin un trabou, pues den e dianan binidero nan lo ta hopi aktivo buskando un doño di trabou nobo.  E parti ofisial ta tuma lugá mas lat durante 2020.  


MBO BONAIRE IS SCHOOLJAAR 2020/2021 GESTART MET DE NIEUWE ICT-OPLEIDINGEN

KRALENDIJK – Op dinsdag 25 augustus zijn achttien studenten van start gegaan met het introductieprogramma van de nieuwe ICT-opleidingen op niveau 3 en 4. Deze eerstejaars studenten volgen een driejarige BOL-opleiding. Zij zullen vijf dagen per week naar school gaan en stage lopen bij verschillende bedrijven en instellingen op Bonaire. Een stage in Nederland hoort aan het einde van de opleiding ook tot de mogelijkheden!

In een volledig gerenoveerd praktijkgebouw met prachtige faciliteiten werden de eerste praktijkopdrachten uitgevoerd onder leiding van ervaren docenten van ROC Mondriaan uit Nederland. Deze docenten waren speciaal op uitnodiging van RCN en MBO Bonaire naar het eiland gekomen om de ICT-lokalen in te richten en de nieuwe praktijkdocenten die veel al werkzaam zijn bij RCN, goed te instrueren en te begeleiden bij de start van het schooljaar.

ROC Mondriaan is een belangrijke samenwerkingspartner voor MBO Bonaire. Vanuit Nederland zal de ondersteuning van het onderwijsteam verder plaatsvinden en een paar uren per week zullen er ook online lessen gegeven worden.

Op vrijdag 28 augustus waren vertegenwoordigers van de bedrijven en instellingen die een bijdrage hebben geleverd bij de totstandkoming van deze opleidingen, uitgenodigd voor een sneak preview. De genodigden waren zeer onder de indruk van de faciliteiten en spraken hun waardering uit voor de manier waarop de verschillende partijen hebben samengewerkt om de start van deze belangrijke opleidingen voor elkaar te krijgen.

De BBL-opleiding zal op 23 september starten. De verwachting is dat er ongeveer zestien studenten zullen zijn die werken en leren gaan combineren. Nog niet alle geïnteresseerde studenten hebben een baan, dus de komende dagen zullen zij actief op zoek gaan naar een nieuwe werkgever.

De officiële opening zal later dit jaar geschieden. De leden van de pers zullen hiervoor zeker uitgenodigd worden.

Share This
error: Content is protected !!