Kralendijk – A adaptá e ordenansa di emergensia di Boneiru riba algun punto. E kambionan tin prinsipalmente di haber ku reglanan ku tin, pa personanan ku ta bini Boneiru. Spesial pasaheronan ku ta bini for di Europa i Kòrsou tin ku tene kuenta ku e reglanan nobo aki.

Desde 7 di sèptèmber tur pasahero for di 13 aña, ku ta bini for di un di paisnan di ménos riesgo di Europa, mester mustra un resultado negativo di un PCR-tèst ora yega Boneiru. Mester hasi e tèst maksimal 72 ora promé biaha pa Boneiru. Sin e prueba di un tèst ku resultado negativo e pasahero tin ku bai 14 dia den karentena na un sitio sentral riba propio gastu.

Kòrsou, Aruba i Sint Maarten Pa motibu ku e kantidat di kasonan di Covid-19 na Kòrsou, Aruba i Sint Maarten a subi drástikamente, a suspendé e asina yama ‘air-bubble’. No ta posibel pa biaha liber bini Boneiru. Tur pasahero ku ta bini for di e islanan aki mester di un pèrmit di gezaghebber Rijna si nan kier drenta Boneiru. Tur pasahero ku bini Boneiru mester bai 14 dia den karentena. Ta hasi un eksonerashon pa personanan ku un fishi esensial i ku ta bini Boneiru pa un temporada kòrtiku. Por ehèmpel un wes ku mester bini Boneiru pa tratamentu di un kaso. E personanan aki mester tene nan mes na e instrukshonnan di higiena i no ta liber pa move na Boneiru.

Deklarashon obligatorio Ta obligatorio pa tur persona ku ta bini Boneiru pa yena e deklarashon di salú mínimo 48 ora promé nan yegada. Por haña e deklarashon na https://bonairepublichealth.org/nl/form . Tur dato ku yena den e deklarashon ta bai pa departamento di Salubridat Públiko i ta trata e datonan konfidensial. Esun ku kier un pèrmit di gezaghebber pa bini Boneiru mester manda un e-mail na repat@bonairegov.com.

Den e ordenansa di emergensia tin instrukshon tambe pa enkuentronan sosial, horeka i aktividatnan deportivo. E medidanan aki ta pa protehá tur hende na Boneiru kontra e vírùs di corona i evitá ku e ta plama. Si bo tin keho keda kas i yama 0800-0800. Sigui e instrukshonnan di higiena pa protehá bo mes i esnan rondó di bo.


NOODVERORDENING VOOR BONAIRE AANGEPAST

Kralendijk – De noodverordening die voor Bonaire geldt is op enkele punten aangepast en of aangescherpt. De veranderingen hebben voornamelijk te maken met de regels die gelden voor mensen die naar Bonaire willen reizen. Vooral reizigers uit Europa en Curaçao moeten rekening houden met deze nieuwe regels.

Vanaf maandag 7 september moeten alle passagiers van 13 jaar en ouder, die vanuit de veilige landen in Europa naar Bonaire reizen, een negatief PCR testresultaat bij aankomst laten zien. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Zonder een negatief PCR- testresultaat gaat de reiziger 14 dagen, op eigen kosten, op een centrale plek in quarantaine.

Curaçao, Aruba en Sint Maarten Door de vele gevallen van Covid-19 op Curaçao, Aruba en Sint Maarten is de zogenoemde ‘air-bubble’ met die eilanden opgeschort. Het is niet meer mogelijk om van die eilanden vrij te reizen naar Bonaire. Alle passagiers die van die eilanden komen, moeten een ontheffing aanvragen bij de gezaghebber Rijna. Na aankomst moeten deze passagiers 14 dagen in quarantaine. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor mensen met essentiële beroepen die kort naar Bonaire komen. Te denken valt aan bijvoorbeeld een rechter die voor zittingen kort op Bonaire moet zijn. Die personen moeten zich wel strikt aan de hygiëne instructies houden en mogen niet vrij over het eiland bewegen.

Gezondheidsverklaring verplicht Het invullen van een gezondheidsverklaring is verplicht voor iedereen die naar Bonaire komt en moet minimaal 48 uur voor vertrek zijn ingevuld. De gezondheidsverklaring is te vinden op https://bonairepublichealth.org/nl/form . Alle ingevulde gegevens komen bij de afdeling Publieke Gezondheid en worden vertrouwelijk behandeld. Wie een ontheffing van de gezaghebber wil om naar Bonaire te komen, moet een e-mail sturen naar repat@bonairegov.com.

In de noodverordening staan ook instructies voor onder andere bijeenkomsten, horeca en sportactiviteiten. De maatregelen zijn er om iedereen op Bonaire te beschermen tegen het coronavirus en verspreiden ervan tegen te gaan. Mocht je klachten hebben blijf dan thuis en bel 0800-0800. Door de hygiëne instructies op te volgen bescherm je jezelf en de mensen om je heen.

Share This
error: Content is protected !!