KRALENDIJK – Entrante promé di òktober benidero, Belastingdienst Caribisch Nederland ta bai bishitá kompanianan pa kontrolá si e informashon ku a duna pa ‘loonheffing’, ta kuadra ku personanan ku aparentemente ta traha den e kompania. Lo pidi e trahadónan presente pa legitimá nan mes. Asina por kontrolá si e dunadó di trabou a mèldu e trahadónan aki pa ‘loonheffing’. Lo no partisipá delantá kua kompania lo bishitá kua dia.

Belastingdienst Caribisch Nederland ta enfatisá ku tin hopi kompania ta tene nan mes na e reglanan. Pero tin komersiante tambe ku no ta kumpli ku nan deber. Esaki tin un efekto negativo riba sosiedat. Ademas esaki ta perhudiká esnan ku si ta kumpli ku nan deber; por pensa aki di konkurensia deshonesto. Esaki no ta solamente negativo pa e sektor konserní so, sino tambe pa hinter komunidat.


BELASTINGDIENST BEZOEKT BEDRIJVEN VOOR CONTROLE LOONHEFFING

Vanaf 1 oktober a.s. gaat de Belastingdienst Caribisch Nederland bedrijven bezoeken om te controleren of de gegevens die voor de loonheffing zijn opgegeven, overeenkomen met de in het bedrijf kennelijk in loondienst werkzame personen. Aan de aanwezige medewerkers  zal gevraagd worden zich te legitimeren. Zo kan gecontroleerd worden of deze medewerkers door hun werkgever zijn aangemeld voor de loonheffing. Er wordt niet van tevoren  aangekondigd welk bedrijf wanneer bezochtwordt.

De Belastingdienst Caribisch Nederland benadrukt dat veel bedrijven zich netjes aande regels houden. Maar  er zijn ook  ondernemers die nalaten om aan hun verplichtingen te voldoen. Dit heeft  een negatief effect  op de maatschappij. Daarnaast zal het ook degenen die wel aan hun verplichtingen voldoen benadelen; denk hierbij aan oneerlijke concurrentie. Dit is niet alleen slecht voor de specifieke bedrijfsbranche maar voor de hele gemeenschap.


BELASTINGDIENST TO VISIT COMPANIES TO CHECK LOONHEFFING

KRALENDIJK – As of October 1st, Belastingdienst Caribisch Nederland will start to visit companies to verify if the data that is registered for the loonheffing (payroll tax), corresponds to the persons ostensibly employed in the company. The employees present will be asked to identify themselves. In this way it can be checked whether these employees are registered by their employer for loonheffing (payroll tax). It is not announced in advance which company is visited when.

The Belastingdienst Caribisch Nederland emphasizes that many companies are following the rules. But there are also entrepreneurs who fail to meet their obligations. This has a negative effect on society. In addition, it will also disadvantage those who do fulfill their obligations; think of unfair competition. This is not only bad for the specific business sector but for the entire community as well.

Share This
error: Content is protected !!