THE BOTTOM – Djárason 9 di sèptèmber, un hòmber di 35 aña di Repúblika Dominikana, a keda sentensiá na 3 aña di kastigu di prizòn inkondishonal pa aktonan kontra moral i tambe pa slùip drenta kasnan. E kastigu ku hues a imponé ta igual ku e demanda de fiskal.

E 4 echonan probá, a tuma lugá na Saba entre 2014 i 2020. Tur tabata envolví drentamentu den un kas dor di kita e yalusí i skrin. Di e manera aki e sospechoso por a drenta kamber di muhénan. Den dos kaso – serka un señora di 72 aña i un hóben studiante – e la keda sintá riba kama. Den e otro dos kasonan, e sospechoso a mishi ku kurpa di un mucha muhé di 8 aña ku tabata drumí i tambe di su kuñá. E sospechoso tabata kometé e aktonan aki bou di influensia di droga i alkohòl.

Korte a indiká ku e kastigu ta hustifiká. E seriedat di e echonan tabatin un impakto grandi riba e komunidat di Saba, sigur mirando e eskala chikitu di e isla. Despues ku e sospechoso sinta su kondena na Boneiru, ta kuminsá prosedura di su deportashon.


ONTUCHTPLEGER EN INSLUIPER VEROORDEELD

THE BOTTOM – Op woensdag 9 september is een 35- jarige Dominicaanse man voor ontucht en insluiping veroordeeld tot 3 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De vier bewezen verklaarde feiten speelden zich af op Saba in de jaren 2014 tot en met 2020. Telkens betrof het insluiping in een woning, waarbij de shutters of horren werden verwijderd, de verdachte zich de toegang tot de woning verschafte en vervolgens de slaapkamers van vrouwen binnenging. In twee gevallen – bij een 72- jarige vrouw en een jonge studente – bleef hij op het bed zitten. In de andere twee gevallen ging de verdachte over tot het ontuchtig betasten van het slapende lichaam van een 8-jarig meisje en van zijn schoonzus. De verdachte pleegde de feiten onder invloed van alcohol en drugs

De rechtbank heeft aangegeven dat een dergelijke gevangenisstraf te rechtvaardigen is. Zeker gelet op de ernst van de feiten die een dusdanige impact hebben gehad op Saba door de kleinschaligheid van het eiland. Nadat de verdachte zijn gevangenis heeft ondergaan op Bonaire zal de uitzettingsprocedure in gang worden gezet.


MAN SENTENCED FOR IMMORALITY AND CREEPING INTO HOUSES

THE BOTTOM – On Wednesday, September 9, a 35-year-old Dominican man was sentenced to 3 years of unconditional imprisonment for immorality and creeping into houses. The penalty imposed is equal to the prosecutor’s demand.

The four proven facts took place on Saba between 2014 and 2020. Each time it involved sneaking into a house by removing the shutters or screens. The suspect subsequently entered the bedrooms of women. In two cases – with a 72-year-old woman and a young student – he remained on the bed. In the other two cases, the suspect proceeded to lasciviously touching the body of an 8-year-old girl who was sleeping and of his sister-in-law. The suspect did this while being under the influence of drugs and alcohol.

The court has indicated that such a prison sentence is justifiable. The seriousness of the facts have had a tremenous impact on Saba due to the small scale of the island. After the suspect has undergone his prison sentence on Bonaire, his deportation procedure will be started.

Share This
error: Content is protected !!