KRALENDIJK — Kámara di Komèrsio Boneiru (KvK) for di djaluna 14 di sèptèmber durante un siman ta bai tene un enkuesta bou di empresarionan pa haña un bista riba e impakto aktual di e krísis di corona riba empresanan na Boneiru. Por haña e lenk pa e enkuesta (https://www.surveymonkey.com/r/6N6BP5J) riba e wèpsait di Kámara di Komèrsio Boneiru. Intenshon di e enkuesta ta tambe pa verifiká si e medidanan ku a tuma anteriormente ta adekuá pa empresanan na Boneiru. Ta usa e informashon pa na un manera bon argumentá por indiká na e Ministerionan relevante na unda mester adaptá e medidanan pa hasi nan mas efektivo pa Boneiru. Segun gerensia i direktiva di KvK ta importante ku ‘komo organisashon Kámara di Komèrsio ta sòru pa bos di nos empresanan ta zona bon fundá den e medidanan nobo ku a ser anunsiá. Nos mester pèrkurá ku ta usa e medionan ku a pone disponibel mas efektivamente posibel pa tene Boneiru su ekonomia salú’.

Dia 28 di ougùstùs último gabinete a duna di konosé ku nan ta bai prolongá e sosten di Corona pa Hulanda Karibense. Esaki ta nifiká pa nos habitantenan ku ta prolongá e redukshon temporal di gastu pa koriente, awa di bebe i internèt  for di 31 di desèmber di e aña aki te 1 di yanüari 2022. Pa empresarionan esaki ta nifiká ku ta prolongá e supsidio temporal di gastunan di salario i pèrdida di entrada ku 9 luna. Dentro di poko ta bira evidente di ki manera e prolongashon aki ta haña forma.

E enkuesta di Kámara di Komèrsio ta sali via diferente kanal, entre otro e propio wèpsait i medionan sosial. Kámara di Komèrsio ta hasi un yamada riba mas tantu medio di komunikashon posibel pa duna publisidat na e enkuesta. E meta ta pa mas ku 200 enkuesta yená drenta bèk na Kámara di Komèrsio pa por hasi ekspreshonnan representativo tokante bienestar di empresanan na Boneiru.

Ta manda resultado di e enkuesta aktivamente pa e empresanan ku a partisipá i a laga nan adrès di imeil atras na final di e enkuesta, asina ku e resultado ta konosí i un análisis di e resultado a tuma lugá. Pa prensa tambe na mes momentu lo pone un bista general di e resultado disponibel. 

COVID-19 ENQUETE KAMER VAN KOOPHANDEL

De Kamer van Koophandel Bonaire (KvK) houdt vanaf maandag 14 september gedurendeéén weekeen enquête onder ondernemers ominzicht te krijgen in de actuele impact van de coronacrisis op de ondernemingen in Bonaire. De link (https://www.surveymonkey.com/r/J7W2W37)naar de enquête is te vinden op de website van de KvK Bonaire. De enquête is ook bedoeld om te verifiëren of de maatregelen die eerder zijn genomen passend zijn voor de ondernemingen op Bonaire. De informatie wordt gebruikt om goed onderbouwd te kunnen aangeven aan de relevante Ministeries waar de nieuwe regelingen moeten worden aangepast om ze effectiever te maken voor Bonaire. Volgensde directie en het bestuur is het belangrijk dat “de Kamer van Koophandel als organisatie zorgt dat de stem van bedrijven gefundeerd doorklinkt in de nieuwe aangekondigde maatregelen. We moeten ervoor zorgen dat de beschikbare gestelde middelen zo effectief mogelijk worden ingezet om de economie van Bonaire gezond te houden”.

Het kabinet heeft op 28 augustusjl aangegeven de Coronasteun voor Caribisch Nederland te verlengen. Dat betekent voor inwoners dat de tijdelijke verlaging voor elektriciteit, drinkwater en internet wordt verlengd van 31 december dit jaar tot 1 januari 2022. Voor ondernemers betekent het dat de tijdelijke subsidiëring van loonkosten en inkomensverlies met negen maanden wordt verlengd.Binnenkort wordt duidelijk op welke manier deze verlenging vorm krijgt.

De enquête van de Kamer van Koophandel wordt uitgezet via diverse kanalen, waaronder de eigen website en social-media. De Kamer roept zo veel mogelijk media op om bekendheid te geven aan de enquête. Het doel is om uiteindelijk meer dan 200 ingevulde enquêtes binnen te krijgen om representatieve uitspraken te kunnen doen over het welzijn van de bedrijven op Bonaire.

Bedrijven die mee doen en hun emailadres achterlaten aan het einde van de enquête krijgen de resultaten van de enquête actief toegestuurd zodra de resultaten bekend zijn en er een analyse van de resultaten heeft plaatsgevonden. Ookaan de pers wordt op hetzelfde moment een overzicht van de resultaten beschikbaar gesteld.

 

Share This
error: Content is protected !!