STCB VOLGT KARETSCHILDPAD: ‘FLAPPIE’S’ REIS

Kralendijk, 16 september 2020 – In de nacht van woensdag 26 augustus, twee jaar nadat groene zeeschildpad ‘Bonni’ werd uitgerust met een satellietzender, heeft Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) een satellietzender geplaatst op een volwassen karetschildpad toen zij aan land kwam bij een neststrand op Bonaire. Na enkele uren keerde de schildpad, genaamd ‘Flappie’, om 3:00 uur ’s nachts terug naar zee met een satellietzender bevestigd aan haar schild.

Tot op heden heeft STCB 26 volwassen zeeschildpadden gevolgd in het Caribisch gebied. De data die middels deze zenders wordt ontvangen, biedt inzicht in de migratieroutes van volwassen zeeschildpadden en helpt bij het identificeren van foerageergebieden van volwassen, reproductieve zeeschildpadden die op Bonaire zijn geboren. STCB’s Manager Kaj Schut: “Sinds de start van ons ‘track’ programma in 2003, hebben we de migratieroutes van zeeschildpadden kunnen volgen van bijvoorbeeld Bonaire naar de Golf van Mexico en naar de kustwateren van Nicaragua, Honduras en Colombia; noordwaarts naar Cuba, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en de Maagdeneilanden; en oostwaarts naar Los Roques en Isla de Margarita in Venezuela. Op dit moment zwemt ‘Flappie’ naar het westen en we zijn erg benieuwd waar ze heen zal gaan!”

STCB is ContourGlobal Bonaire erg dankbaar voor het sponsoren van de kosten van deze satellietzender en het ondersteunen van het werk van STCB. Sanne Huisman, ContourGlobal Bonaire: “We hebben de naam ‘Flappie’ gekozen en we kijken er naar uit om de komende maanden meer te leren over het gedrag van ‘onze’ schildpad!”

Als u op de hoogte wilt blijven van ‘Flappie’s’ reis, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van STCB. De organisatie zal ook regelmatig updates plaatsen op hun website en sociale mediakanalen.

Share This
error: Content is protected !!