Bo ke? Bo por! No duda!

Djabièrnè 11 di sèptèmber  FORMA a otorgá e Alpha Award na señora Cora Knopper di e departamentu di komunikashon di Rijksdienst Caribisch Nederland, pa etremendo trabou i esfuerso grandi hasí pa adaptá informashon di COVID 19 pa asina e analfabeto funshonal tambe por a keda bon informá kiko e por hasi pa kuida su mes i su famia. Departamentu di komunikashon RCN a saka un foyeto tokante COVID 19 ku a adaptá den kolaborashon ku FORMA, pa asina e informashon ta mas fásil pa lesa. Entre otro a usa mas ilustrashon, palabra mas fásil i frasenan kòrtiku. Banda di esaki a pasa e informe di e foyeto tambe na radio. E kombinashon di informashon skibí i via radio ta sumamente importante pa e adultonan analfabeto funshonal.

Hasiendo esaki departamentu di komunikashon di RCN a logra ku informashon esensial tokante higiena, mantenshon di distansia físiko, por a yega tambe na e analfabeto funshonal. 

Algun aña pasá FORMA a introdusí e Alpha Award, durante e siman di Alfabetisashon. Ku e nominashon prestigioso akí FORMA ta pone un persona, organisashon òf kompania ku a hasi su esfuerso pa kombatí analfabetismo na Boneiru den spotlight. Esaki ta konta tambe pa un persona, organisashon òf kompania ku ta hasi esfuerso pa stimulá e partisipashon i emansipashon di e analfabeto funshonal na Boneiru.

FORMA ta felistá departamentu di komunikashon (RCN) pa un tremendo trabou!

Masha pabien!

Ban sigui traha huntu pa logra ku tur siudadano tin akseso na informashon importante.

FORMA ALPHA AWARD 2020 UITGEREIKT

Wil je? Je kan het! Twijfel niet!

FORMA heeft op vrijdag 11 septemberde Alpha Award uitgereikt aan mevrouw Cora Knoppervan de afdeling Communicatie Rijksdienst Caribisch Nederland, voor het fantastische werk en de grote inspanning van de afdeling om informatie met betrekking tot COVID 19 aan te passen voor laaggeletterden. Hierdoor hebben laaggeletterden op Bonaire ook toegang tot informatie om zichzelf en hun gezin te beschermen tegen COVID 19. De afdeling Communicatie van RCN heeft een folder ontwikkeld en aangepast in samenwerking met FORMA, om voor zover mogelijk de folder toegankelijker te maken voor volwassenen met onvoldoende leesvaardigheid. Er is onder andere gekozen om meer illustraties te gebruiken in de folder, makkelijker woordgebruik en kortere zinnen. Daarnaast heeft de afdeling Communicatie ook gekozen om de informatie niet alleen schriftelijk te verspreiden, maar ook via spots op de radio. De combinatie van geschreven informatie met gesproken medium is essentieel voor de doelgroep laaggeletterden.

Door deze keuze te maken, is het mogelijk gemaakt dat belangrijke informatie ook de doelgroep laaggeletterden op Bonaire bereikt heeft, zoals informatie over hygiëne en 1.5 meter fysieke afstand.

FORMA heeft een aantal jaren geleden de Alpha Award geïntroduceerd gedurende de week van de alfabetisering. Met deze prestigieuze award geeft FORMA erkenning aan een persoon, organisatie of bedrijf, die een bijdrage heeft geleverd aan het reduceren van laaggeletterdheid of die bijgedragen heeft aan de emancipatie van laaggeletterden op het eiland Bonaire.

Share This
error: Content is protected !!