KRALENDIJK – Entrante promé di òktober 2020 a nombra Reynolds (Nolly) Oleana komo Gezaghèber suplente di Entidat Públiko Boneiru, pa un periodo di 3 aña.

Representante di Reino suplente, Jan Helmond, a hurament’é riba 29 di sèptèmber, den presensia di Gezaghèber Rijna.

Nolly Oleana ta hefe di departamentu di Enseñansa, Kultura i Siensia (OCW) Hulanda Karibense. E lo ehersé e funshon di Gezaghèber suplente den ousensia di Gezaghèber. Nombramentu di un Gezaghèber suplente ta un responsabilidat i outorisashon di Representante di Reino. E Gezaghèber suplente aktual, Curvin George, algun tempu pasá a duna di konosé ku e ke bandoná e funshon.  P’esei e Representante di Reino suplente a inisiá e prosedura pa yega na un nombramentu nobo. Pa esaki a tene kombersashon ku entre otro e miembronan di  Kolegio Ehekutivo i Konseho Insular.


NOLLY OLEANA BENOEMD TOT WAARNEMEND GEZAGHEBBER BONAIRE


KRALENDIJK – Reynolds (Nolly) Oleana is per 1 oktober 2020 benoemd tot waarnemend gezaghebber van het openbaar lichaam Bonaire, voor de periode van drie jaar.

Waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond heeft hem op 29 september in aanwezigheid van gezaghebber Rijna beëdigd.

Nolly Oleana is diensthoofd Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Caribisch Nederland. De functie van waarnemend gezaghebber zal hij bij afwezigheid van de gezaghebber vervullen.

Het benoemen van een waarnemend gezaghebber is een verantwoordelijkheid en bevoegdheid van de Rijksvertegenwoordiger. De huidige waarnemend gezaghebber, Curvin George, heeft enige tijd terug kenbaar gemaakt dat hij zijn functie wil neerleggen. De waarnemend Rijksvertegenwoordiger heeft daarop de procedure opgestart om tot een nieuwe benoeming te komen. Hiervoor is onder meer gesproken met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad.


NOLLY OLEANA APPOINTED ACTING ISLAND GOVERNOR BONAIRE

KRALENDIJK – Reynolds (Nolly) Oleana has been appointed acting Lieutenant Governor of the public entity Bonaire in effect from  the 1st of October 2020, for a period of three years. Acting Government Representative, Jan Helmond, sworn him in on the 29th of September in the presence of Lieutenant Governor Rijna.

Nolly Oleana is head of the Education, Culture and Science (OCW) Caribbean Netherlands department. He will fulfill the function of acting Island Governor in the absence of the Island Governor.

The appointment of an acting Island Governor is the responsibility and authority of the Kingdom Representative. The current acting governor, Curvin George, announced some time ago that he wants to step down from his position. The acting Kingdom Representative then initiated the procedure to get a new appointment. To this end, discussions were held with the members of the Executive Council and the Island Council, among others.

Share This
error: Content is protected !!