WILLEMSTAD – Ultimamente Wardakosta a nota drone bulando den bisendario di su unidatnan riba laman i aerio durante di operashonnan. Un kaso ku a tuma lugá resientemente ta kaminda Wardakosta su helikòpter a bai hasi un operashon di buskedá i reskate riba laman banda di Tera Kòrá/San Pedro di un hende hòmber. E helikòpter a bai pa buska i reskatá e persona i han’é konfrontá ku un drone ta bula den e mesun area.

Drone ku ta bula den area di unidatnan di Wardakosta ta forma un gran peliger pa motibu ku no tin kontakto entre e helikòpter i esun ku ta bula ku su drone. E pilot di e helikòpter no ta na altura di kua moveshon i ruta e drone lo bula, lokual por terminá den un aksidente. Un pilot di e helikòpter ku ser desviá ta pèrdè su fokus for di e operashon ku e mester ehersé na momento ku e tin ku tene kuenta ku un drone.

Riba e wèpsait di Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) por haña regla i regulashon tokante uzo di drones na Kòrsou. Un di e reglanan riba e wèpsait di CCAA ta bisa ku esun ku ta manehá e drone ta responsabel pa dañonan kousa ku e drone. Tur doño di un ‘remote piloted aircraft operation’ mester ta na altura di regla i regulashon di CCAA i mester mantené nan mes na esaki.

Wardakosta ta hasi un apelashon urgente na doño i/òf esun ku ta manehá un drone pa no bula esaki den bisendario di e unidatnan di Wardakosta i pa tene kuenta ku e regla i regulashon pa por manehá un drone.


DRONE GEBRUIKER VERANTWOORDELIJK VOOR AANGERICHTE SCHADE

WILLEMSTAD – De Kustwacht heeft de laatste tijd een aantal keren drones in de nabijheid van onze varende- en vliegende eenheden waargenomen. Een recent voorbeeld waarbij een drone in de buurt van onze kustwachthelikopter vloog, was gedurende een reddingsactie in de buurt van Tera Kora/San Pedro. De kustwachthelikopter was ter plekke voor de reddingsactie van een jongeman, maar werd geconfronteerd met een drone die gevaarlijk dicht in de buurt van de helikopter vloog.

Het gebruik van een drone in de nabijheid van onze vliegende eenheden vormt een groot risico omdat botsingen niet uit te sluiten zijn en daarnaast leidt het de piloten af. Daarom is het vliegen met drones aan regels gebonden.

Op de website van de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) staan de algemene regels en wetgeving aangaande het gebruik en vliegen van drones op Curaçao. Een van de algemene regels die daar genoemd worden, is dat de bedienaar van de drone verantwoordelijk is voor eventuele schade die kan ontstaan bij een ongeluk en/of schade door zijn drone. Zowel eigenaren als bedienaars van een drone moeten op de hoogte zijn van deze regels van de CCAA en dienen deze ook na te leven.

De Kustwacht doet een vriendelijk doch dringend verzoek aan alle eigenaren en bedienaars van drones, om rekening te houden met de algemene wet- en regelgeving hieromtrent. In het belang van de veiligheid van onze mensen verlangen we dat we personen zich aan de algemene regels houden.

Share This
error: Content is protected !!