Kralendijk – E medidanan pa kombatí e vírùs di corona tin konsekuensia tambe pa terminashon di e Plan Maestro Boneiru 2030 (Masterplan Bonaire 2030). Pa motibu ku no por a tene algun seshon konforme planifikashon, no ta posibel pa presentá e vershon final di e Plan Maestro riba e fecha aspirá di 10 di òktober 2020.

“Naturalmente nos ta lamentá ku nos mester a disidí pa posponé e presentashon. Nos mes i hopi otro huntu ku nos tabata anhelá esaki. Pero naturalmente salú di e partisipantenan i di henter nos komunidat ta na promé lugá. Pero improvisando, ku gradisimentu pa fleksibilidat di tur hende, nos a logra tene e retraso limitá si”, segun tim di e Plan Maestro.

Djaweps e último seshonnan ta tuma lugá, despues di kua por skirbi e último partinan di e vershon definitivo di e Plan Maestro. ‘Nos tin un fecha nobo pa e lansamentu: 6 di novèmber, eksaktamente un aña despues di e konferensia di kickoff ku tur kos a kuminsá kuné. Awor aki e tim ta ‘brainstorm’ kon nos por ofresé e Plan Maestro na komunidat di Boneiru, teniendo kuenta ku tur instrukshon di corona, na un manera seif pero kreativo si.’

Mas ku 700 boneriano i mas òf ménos 404 empresa i organisashon durante un di e 16 enkuentronan, tantu físikamente komo via internèt, a aportá ku nan ideanan tokante kon den nan bista e Boneiru ideal mester lusi na aña 2030. Ku esaki e Plan Maestro ta duna direkshon na kon pa diseñá Boneiru su futuro.


PRESENTATIE MASTERPLAN BONAIRE 2030 DOOR CORONA UITGESTELD TOT 6 NOVEMBER

Kralendijk – De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben ook gevolgen voor de afronding van het Masterplan Bonaire 2030. Doordat enkele sessies niet conform de planning konden worden gehouden is het niet mogelijk de eindversie van het Masterplan op de beoogde datum van 10 oktober 2020 te presenteren.

Uiteraard vinden wij het jammer dat wij hebben moeten besluiten de presentatie uit te stellen. Wij zelf en velen met ons keken er heel erg naar uit. Maar de gezondheid van de deelnemers en die van de gehele samenleving staat natuurlijk voorop. Al improviserend is het ons, met dank aan de flexibiliteit van iedereen, wel gelukt de vertraging heel beperkt te houden”, aldus het Masterplan-team.

Donderdag zijn de laatste sessies, waarna de laatste onderdelen van de definitieve versie van het Masterplan kunnen worden geschreven. ,,We hebben een nieuwe datum voor de lancering: 6 november 2020, precies één jaar na de kickoff-conferentie waar het allemaal mee begonnen is. Het team is nu aan het brainstormen hoe we het Masterplan, rekening houdend met alle coronarichtlijnen, op een veilige, maar wel creatieve manier aan de Bonairiaanse gemeenschap kunnen aanbieden.”

Het afgelopen jaar hebben meer dan 700 Bonairianen en zo’n 404 bedrijven en organisaties tijdens een van de 16 bijeenkomsten, zowel fysiek als via het internet ideeën geleverd over hoe het in hun ogen ideale Bonaire er in 2030 zou moeten uitzien. Het Masterplan geeft daarmee richting aan de inrichting van de toekomst van Bonaire.

Share This
error: Content is protected !!