KRALENDIJK – Adely Susana-Jansen ta bira entrante promé di novèmber 2020, direktor interino di BHM. E ta bai okupá e funshon, loke hunta di komisario di Bonaire Holding Maatschappij N.V. (BHM) ku a nombr’é pa e posishon menshoná.

Adely Susana–Jansen tabata traha na sekshon di finansa di entidat públiko Boneiru komo hefe di e sekshon atministrashon finansiero i konsehero di maneho den pasado. Resientemente e tabata traha komo ‘Financial Controller’ i Superintendent Finance na Bopec.

Ben Oleana tabatin e posishon komo direktor interino na BHM, kende fin di mei a tuma retiru i e temporada ku a pasa, Hunta di Komisario mes a okupá e tarea di maneho.  A hasi esaki pa garantisá kontinuidat di BHM i su filialnan. A skohe Adely Susana-Jansen, despues di a papia ku 3 kandidato serio pa e funshon, tabata loke presidente di Komisario di BHM, Karel Frielink, a menshoná pa medio di un komunikado di prensa.

BHM a inisiá un trayekto pa ehekutá e rapòrt: ”Naar een actief aandeelhouderschaap: Onderzoek naar de structuur en werking van overhiedsbedrijven op Boneiru”, ku e ofisina di bon maneho empresarial crmLiNk, a traha. Esei ta enserá ku poulatinamente ta desmantelá i eliminá BHM. A skohe un direktor temporal ku ta disponé di e ekspertisia i eksperensia nesesario pa terminá e trayekto ku éksito. Komo kompania madre di Bonaire Overheidsgebouwen, BonLab, Selibon, Telbo i Tourist Corporation Boneiru, BHM ta traha estrecho ku Kolegio Ehekutivo i e Kwartiermaker deelnemingen pa mehorá bon maneho empresarial.

Pasobra pa pone eksigensianan haltu tambe pa komisarionan pa loke ta trata nan profeshonalismo, integridat i independensia, a stipulá perfilnan nobo. Pa e huntanan di komisario di Bonaire Overheidsgebouwen i Selibon, tin un kantidat di kandidato ku ya a pasa e prueba ku bon resultado. Pa vakaturanan na diferente kompania di gobièrnu, lo habri prosedura di solisitut públiko. Ta hasi tur esfuerso pa nombra mas tantu posibel, un persona ku ta biba na Boneiru. Ta enkurashá ‘Young profesional pa solisitá.  


NIEUWE BESTUURDER BONAIRE HOLDING MAATSCHAPPIJ

KRALENDIJK – Adely Susana-Jansen is per 1 november 2020 benoemd tot tijdelijke bestuurder van Bonaire Holding Maatschappij N.V.

De Raad van Commissarissen van Bonaire Holding Maatschappij N.V. heeft Adely Susana-Jansen Bsc, MBA benoemd tot tijdelijke bestuurder. De benoeming gaat in op 1 november 2020. Zij was tot voor kort werkzaam bij Bopec als financial controller en superintendent finance. Zij was eerder werkzaam bij het Departement Financiën van Bonaire als waarnemend hoofd van de afdeling financiële administratie en als beleidsadviseur.

Na het vertrek van de vorige tijdelijke bestuurder per eind mei, heeft de Raad van Commissarissen tijdelijk de bestuurstaak waargenomen. Op deze manier kon de continuïteit van BHM en haar dochtervennootschappen worden verzekerd. Tevens is het traject ingezet om te komen tot benoeming van een nieuwe tijdelijke bestuurder. Er is met drie serieuze kandidaten gesproken en uiteindelijk is gekozen voor mevrouw Adely Susana-Jansen.

BHM heeft een traject ingezet om uitvoering te geven aan het rapport “Naar een actief aandeelhouderschap; Onderzoek naar de structuur en werking van overheidsbedrijven op Bonaire” van corporate governance bureau crmLiNk. Dat betekent dat BHM op termijn zal worden ontmanteld en zal worden opgeheven. Om die reden is gekozen voor een tijdelijke bestuurder die beschikt over de nodige expertise en ervaring om dit traject tot een goed einde te brengen

Als moedermaatschappij van Bonaire Overheidsgebouwen, BonLab, Selibon, Telbo en Tourism Corporation Bonaire, werkt BHM nauw samen met het Bestuurscollege en de Kwartiermaker Deelnemingen aan de verbetering van corporate governance. Omdat ook aan commissarissen hoge eisen worden gesteld wat betreft deskundigheid, integriteit en onafhankelijkheid, zijn nieuwe profielschetsen vastgesteld. Voor de Raden van Commissarissen van Bonaire Overheidsgebouwen en Selibon zijn enkele kandidaten reeds goed door de toetsing gekomen. Voor de vacatures bij diverse overheidsvennootschappen zal een openbare sollicitatieprocedure worden geopend. Er wordt gestreefd naar het zoveel mogelijk benoemen van personen woonachtig op Bonaire. Ook young professionals zullen worden aangemoedigd te solliciteren.

Share This
error: Content is protected !!