KRALENDIJK – Oranje Fonds ta inisiá awe ku búskeda di proyektonan spesial ku tin oportunidat pa bini na remarke pa un Appeltje van Oranje 2021. E aña aki e tema ta Poder Mental i e premionan ta den kuadro di proyektonan ku ta sòru pa personanan ku mentalmente no tiné fásil por sinti nan mes bon atrobe. Por registrá te ku 7 di novèmber via oranjefonds.nl/appeltjes. Tres inisiativa lo risibí na mei un Appeltje van Oranje for di man di Reina Máxima.

Tur hende por eksperensiá esaki: ku bo salú mental por strobá bo partisipá normal den komunidat. Por ehèmpel pasombra bo ta sintí bo depresivo, tin un problema ku komementu òf tin opseshon neurótiko òf ta eksperensiá ataka di pániko. Esaki por ta di forma temporal òf algu ku semper di bo bida bo a eksperensiá. Kehonan mental tin tur sorto di orígen i ta eksistí den tur grupo di komunidat. Afortunadamente den nos Reino tin vários proyekto ku boluntarionan ta dediká nan mes na dje pa duna guia na e personanan aki i tene nan man di moda ku nan por partisipá den komunidat. E proyektonan aki por bini na remarke pa un Appeltje van Oranje.

Ta bo mes

Sandra Jetten, direktor di Oranje Fonds: “Ora un persona ta lucha kontra problemanan mental ta di sumo balor ora tin un persona ku ta embolbí nan den komunidat. Un persona ku no ta un profeshonal den kuido. Na kua nan tin sosten, ku ta yuda nan surpasá opstákulonan i dal un stap mas dilanti. Asina e personanan aki por sinti ku nan por ser nan mes i ku otronan ta kla pa yuda nan. Nos ta invitá kordialmente tur inisiativa sosial ku ta hasi esaki posibel pa registrá nan mes pa Appeltjes van Oranje 2021.

Premio

Ta entregá e Appeltjes van Oranje tur aña na tres inisiativa ku di forma eksitoso ta konektá diferente grupo òf ta sòru pa otronan bolbe partisipá den komunidat. Tur ganadó di un Appeltje van Oranje ta risibí un eskultura di bròns traha pa Prensès Beatrix i un suma di 15.000 euro. Tur aña Reina Máxima ta entregá e premionan. Den e añanan ku ta selebrá un lustro esaki lo ta na enkargo di Rei Willem-Alexander.

Oranje Fonds

Oranje Fonds ta duna sosten na un komunidat sosial, den kua personanan tei pa otro i tur hende por partisipá. P’esei e ta mobilisá, fortifiká i ta duna sosten na mas tantu hende i organisashon posibel ku ta sòru pa ningun hende ta nan so. E sosten ta konsistí di inspirashon, konseho i sèn. E Fondo por hasi esaki danki na e.o. Nationale Postcode Loterij, Nederlandse Loterij, de Vrienden i kompanianan.

Willem-Alexander i Reina Máxima ta e pareha patrosinadó di Oranje Fonds.


ORANJE FONDS START ZOEKTOCHT NAAR WINNAARS APPELTJES VAN ORANJE 2021

KRALENDIJK – Het Oranje Fonds start vandaag de zoektocht naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2021. Dit jaar is het thema Mentale Kracht en staan de prijzen in het teken van projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Zij kunnen zich tot en met 7 november aanmelden via oranjefonds.nl/appeltjes. Drie initiatieven krijgen in mei een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima.

Het kan iedereen overkomen: dat je mentale gezondheid je belemmert om volledig mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je je depressief voelt, een eetstoornis of dwangneurose hebt of kampt met een paniekaanvallen. Dit kan van tijdelijke aard zijn of iets waar je je leven lang mee te maken hebt. Mentale klachten hebben allerlei oorzaken en komen voor in alle groepen van de samenleving. Gelukkig zijn er in ons Koninkrijk veel projecten die vrijwilligers inzetten om deze mensen te ondersteunen en bij de hand te nemen. Zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij. Deze projecten maken dit jaar kans op een Appeltje van Oranje.

Zichzelf zijn

Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Wanneer mensen kampen met mentale problemen is het enorm waardevol als er iemand is die ze bij de samenleving betrekt. Iemand die géén professionele zorgverlener is. Waar ze steun aan hebben, die ze helpt om hindernissen te overwinnen en een stap verder te komen. Zo kunnen deze mensen voelen dat ze zichzelf mogen zijn en dat er anderen zijn die voor ze klaarstaan. We nodigen alle sociale initiatieven die dit mogelijk maken van harte uit zich aan te melden voor de Appeltjes van Oranje 2021.”

De prijzen

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Share This
error: Content is protected !!