KRALENDIJK – Gezaghèber Edison Rijna a papia ku komunidat djamars tras di lomba relashoná ku medidanan ku a tuma entrante 30 di sèptèmber.

“Boneiru ainda tin kódigo oraño pa pasaheronan for di Hulanda Oropeo. Anteriormente mi a indiká ku semanalmente nos lo monitoria si nos por manda un petishon pa bolbe bèk na kódigo hel. E desaroyonan i sifranan aktual no ta duna motibu pa nos manda e petishon aki. Mi ta realisá ku turismo ta importante pa nos isla i nos empresarionan. P’esei mi ta konsultá diariamente ku representantenan di e sektor. Nos ta sigui e desaroyonan di aserka i lo manda un petishon pa bai bèk kódigo hel asina ku por hustifiká esaki”, gezaghèber Rijna a bisa.


KRALENDIJK – Bonaire heeft voor reizigers vanuit Europees Nederland nog steeds code oranje. Ik heb eerder aangegeven dat wij wekelijks monitoren of we een aanvraag kunnen doen om terug te gaan naar code geel. De huidige ontwikkelingen en cijfers zijn voor ons nog geen aanleiding om deze aanvraag in te dienen. Ik realiseer mij dat toerisme belangrijk is voor ons eiland en onze ondernemers. Daarom pleeg ik regelmatig overleg met vertegenwoordigers uit de sector. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en doen de aanvraag voor terugkeer naar code geel zodra dit verantwoord is.

Share This
error: Content is protected !!