KRALENDIJK – Djaweps 8 di òktober Korte di Promé Instansia di Boneiru a atendé un kantidat di kaso di tráfiko. Dos di e kasonan aki a hala basta atenshon.

Un hòmber ku a keda kondená vários biaha pa korementu di outo sin reibeweis i sin ku e vehíkulo tin seguro di responsabilidat pa tersera parti. Ministerio Públiko ta haña esaki inakseptabel i a demandá un kastigu di prizòn inkondishonal di 10 dia i konfiskashon di e vehíkulo. Hues su veredikto tabata konforme e demanda.

Otro hòmber ku vários biaha a keda kondená pa korementu di outo sin reibeweis i pa komportashon peligroso ku auto riba kaminda a presentá dilanti hues. Pa é tambe Ministerio Públiko a demanda un kastigu di prizòn inkondishonal i konfiskashon di su vehíkulo, pero hues a desviá un tiki di esaki. E hòmber a keda kondená na 2 siman di kastigu di prizòn i konfiskashon di su vehíkulo pa korementu sin reibeweis i pa su komportashon peligroso ku outo riba kaminda. Pa no kumpli ku un òrdu ofisial e la keda kondená na un kastigu di prizòn di 1 siman kondishonal ku un periodo di prueba di 2 aña.

Ta hopi importante ku tur hende mantené nan mes na e reglanan di tráfiko i sòru ku nan tin un reibeweis bálido. Si kometé e mesun infrakshonnan den tráfiko ku frekuensha, tin chèns ku bo por pèrdè bo vehíkulo i bo por kai será.


VERKEERSZAKEN VOOR DE RECHTER

KRALENDIJK – Donderdag 8 oktober heeft het Gerecht in de Eerste Aanleg op Bonaire een aantal verkeerszaken behandeld. Twee van deze zaken trokken in het bijzonder de aandacht.

Een man die meerdere keren veroordeeld is voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden van een voertuig zonder dat dit is voorzien van een aansprakelijkheidsverzekering. Het Openbaar Ministerie achtte dit onacceptabel en eiste een onvoorwaardelijke hechtenis van 10 dagen en verbeurdverklaring van zijn voertuig. De uitspraak van de rechter was conform de eis.

Een andere veelpleger van rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag stond ook voor de rechter. Ook voor hem eiste het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en verbeurdverklaring van zijn voertuig, maar de rechter heeft hier iets van afgeweken. Hij werd veroordeeld tot 2 weken voorwaardelijke hechtenis en verbeurdverklaring van zijn voertuig voor het rijden zonder rijbewijs en het gevaarlijk rijgedrag. Voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel werd hij veroordeeld tot 1 week voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 2 jaar.

Het is belangrijk dat iedereen de regels in het verkeer naleeft en ook zorgt dat ze over een geldig rijbewijs beschikken. Bij veelvuldig plegen van verkeersovertredingen, kan je je voertuig kwijtraken en moet je ook nog een gevangenisstraf uitzitten.

Share This
error: Content is protected !!