KRALENDIJK – Rònt mundu ta selebrá riba dia 15 di òktober e dia Internashonal di Credit Union. E dia ei ta pa reflehá riba historia di Credit Union (kooperativa di Spar i krédito), riba kon por empoderá e prestashonnan di Credit Union, kon por duna rekonosementu na esnan ku a ta hasiendo nan máksimo pa nan kooperativa di Spar i Krédito i por último interkambiá ku otro di idea riba desaroyonan, strategianan i formashon den i di Kooperativanan di Spar i Krédito.

Dia Internashonal di Credit Union for di aña 1948 ta wòrdu selebrá tur aña riba e terser djaweps di òktober ku e aña aki ta kai riba 15 di òktober. E meta final di e dia ta pa oumentá konsientisashon di e hopi trabounan ku Credit Union i otro organisashon kooperativa finansiero ta hasi i por hasi mundialmente i pa duna e sosionan e oportunidat pa ta mas embolbí den nan kooperativa.

Normalmente FEKOSKAN( Federashon di Kooperativanan di Spar i Krédito di Kòrsou) ta organisá riba e dia Internashonal di Credit Union pa su miembronan un dia di reflekshon. Representantenan di e afiliadonan e ora ei ta bini huntu pa interkambiá konosementu i eksperensha. Lástimamente pa motibunan di e problemanan di COVID – 19 e selebrashon aki no por tuma lugá na e manera tradishonal. Pa tòg dediká tempu i atenshon na e di 72 selebrashon direktiva di FEKOSKAN ta organisá pa e miembronan di direktivanan di e afiliadonan i nan managernan un Zoommeeting ku lo tuma lugá riba djarason 14 di òktober pa 18.00’or.

Tema di e aña aki lo ta “Inspiring Hope for a global community”. Huntu ku 85.000 otro Credit Union ku en total 274 milion sosio di rònt mundu, FEKOSKAN i su afiliadonan lokal den un zoommeeting lo interkambiá di idea riba tópikonan manera: “Kiko ta hasi un Kooperativa di Spar i Krédito úniko”? E impakto di Credit Union riba desaroyo sosial ekonómiko di un pais i diferente otro tópiko.

For di aña 1948 International Credit Union Day ta un inisiativa di WOCCU (World Council of Credit Unions) na kual di rònt mundu Federashonnan Regional ta afiliá. FEKOSKAN komo sosio den CCCU (Caribbean Confederation of Credit Unions) tambe ta afiliá nan WOCCU.

Fekoskan ta deseá miembronan di órganonan statutario di e diferente kooperativanan di spar i krédito i nan sosionan un felis dia di reflekshon.


INTERNATIONALE DAG VAN DE CREDIT UNION 2020

KRALENDIJK – Op 15 oktober wordt wereldwijd de dag van de Credit Union gevierd. Die dag wordt gebruikt om na te denken over de geschiedenis van de Credit Union (spaar- en kredietcoöperaties) beweging, hoe de prestaties van de Credit Union te versterken, erkenning te geven aan zij die op een bijzondere wijze zich inzetten voor de Credit Union en tot slot ervaringen en kennis met betrekking tot trends, strategieën en vorming met elkaar uit te wisselen.

De International Credit Union Day wordt sinds 1948 jaarlijks gevierd op de derde donderdag van de maand oktober. Het uiteindelijke doel is om het bewustzijn ten aanzien van het vele werk dat de Credit Union en andere financiële coöperatieve organisaties wereldwijd doen te vergroten en om de leden de kans te geven meer betrokken te raken bij hun Credit Union.

Normaliter organiseert Fekoskan (de Federatie van Credit Unions op Curaçao) op deze dag voor de bij haar aangesloten leden een dag van reflectie. Vertegenwoordigers van de aangesloten Credit Unions komen dan samen voor het uitwisselen van kennis en ervaring. Helaas kan deze bijeenkomst in verband met de COVID19 – maatregelen dit jaar niet op de normale manier plaats vinden.

Om toch aandacht te besteden aan de 72ste viering van deze dag organiseert het bestuur van FEKOSKAN voor de besturen van de aangesloten Credit Unions en de managers een Digitale Zoommeeting welke zal plaatsvinden op woensdag 14 oktober om 18.00 uur.

Het thema voor de viering van dit jaar is: “Inspiring hope for a global community.” Samen met 85.000 andere Credit Unions met in totaal 274 miljoen leden wereldwijd, zullen Fekoskan en de lokaal aangesloten Credit Unions in een zoommeeting van gedachten wisselen over interessante onderwerpen als: “Wat maakt de Credit Union uniek? De invloed van de Credit Union op de sociale en economische ontwikkeling van de gemeenschap” en diverse andere thema’s.

International Credit Union Day is sedert 1948 een initiatief van de WOCCU ( World Council of Credit Unions) waarbij wereldwijd Landelijke en regionale Federaties van Credit Unions zijn aangesloten. FEKOSKAN als lid van de CCCU (Caribbean Confederation of Credit Unions) is aangesloten bij WOCCU. FEKOSKAN wenst de statutaire organen en leden van de Credit Unions een succesvolle dag van bezinning toe.

Share This
error: Content is protected !!