KRALENDIJK – ‘Bonaire Hotel and Tourist Association’ (BONHATA), ta deseá pa Boneiru habri frontera atrobe pa risibí turista for di Merka. For di un enkuesta resien ku a tene den seno di miembronan di BONHATA, ta resultá ku 73 porshento ta haña ku Boneiru no por pèrmití su mes pa keda sera pa e merkado merikano. Di mes BONHATA ta preokupá pa e situashon médiko riba e isla relashoná ku CoViD-19. Nan ta para kompletamente tras di e medidanan ku ta nesesario ku ta tene e kontagio bou di kontròl.

Presidente di BONHATA, Bas Noij, a bisa: ” Aruba a laga mira bon kla ku un entrada kontrolá di turista, kasi no tin efekto riba kontagionan. Tambe ora ta trata di kantidatnan relativamente grandi di turista merikano. Den lunanan: yüli, ougùstùs i sèptèmber a yega Aruba mas o ménos kuarentisinku mil turista, di kua dos terser parti a haña resultado negativo den e PCR-test na nan salida for di Merka. E sobrá turistanan a pasa tèst na aeropuerto di Aruba. Solamente bintishete  persona a resultá positivo despues di a hasi tèst. Esaki ta un total di dieskuater mil ku a pasa tèst na aeropuerto di Aruba. A pone tur bintishete persona direktamente den karentena, i nan no por a kontagia niun hende riba e isla. Vise presidente di BONHATA, Luite Berkenbosch, a añadí: “ Na mi opinion, mester mira atmishon di turista na Boneiru los di e medidanan lokal i ordenansanan di emergensia. Pa loke ta tras di nos pensamentu, tantu turista komo hende lokal, mester sigui tene na mes na e regla i protokòlnan ku ta prevení distribushon di e Coronavírùs. Kaminda ta nesesario gobièrnu di Boneiru por ekspandé òf suavisá e reglanan a base di e situashon aktual riba tereno di kontagio.”


DE LEDEN VAN BONHATA WILLEN DAT BONAIRE WEER OPEN GAAT VOOR AMERIKAANSE TOERISTEN

KRALENDIJK – Uit een recent gehouden enquête onder de leden van BONHATA blijkt dat 73% vindt dat Bonaire het zich niet langer kan veroorloven gesloten te blijven voor de Amerikaanse markt. “We moeten nu open gaan”, aldus de leden. Uiteraard maakt BONHATA zich zorgen over de medische situatie op het eiland rondom COVID-19 en staan zij volledig achter welke maatregelen dan ook nodig zijn om besmettingen in de hand te houden.

Voorzitter Bas Noij zegt: “Aruba laat de afgelopen maanden duidelijk zien dat een gecontroleerde instroom van toeristen nauwelijks effect heeft op besmettingen. Ook bij relatief grote aantallen Amerikaanse toeristen. In de maanden Juli, Augustus en September zijn er in totaal ongeveer 45.000 toeristen uit Amerika aangekomen op Aruba waarvan tweederde voor vertrek een negatieve PCR test kon overleggen. De overige passagiers zijn op de luchthaven van Aruba getest. Daarvan zijn uiteindelijk slechts 27 personen positief gebleken op een totaal van bijna 14.000 op de airport uitgevoerde testen. Deze 27 mensen zijn direct in quarantaine gegaan en hebben niemand op het eiland kunnen besmetten.” Vice-Voorzitter Luite Berkenbosch vult aan: “Het toelaten van toeristen op Bonaire dient in mijn ogen los gezien te worden van lokale maatregelen en noodverordeningen. Wat ons betreft moeten zowel de toeristen als eilandbewoners zich blijven houden aan de regels en protocollen die verspreiding van het virus moeten voorkomen. En waar nodig kan de lokale overheid de regels uitbreiden of versoepelen op basis van de actuele situatie op het gebied van besmettingen.”

“Met het loskoppelen van de toeristenstroom en eilandelijke COVID-19 maatregelen is het prima mogelijk om zowel een stabiele medische situatie te waarborgen en tegelijkertijd onze economie de broodnodige impuls te geven die ondernemers in staat stelt om het hoofd boven water te houden”, stelt Noij.

Wat BONHATA betreft verwelkomen we zo snel mogelijk vluchten uit Amerika om nog iets van het aankomende hoogseizoen te kunnen maken.


THE MEMBERS OF BONHATA WANT BONAIRE TO RE-OPEN FOR AMERICAN TOURISTS

KRALENDIJK – A recent survey of BONHATA members shows that 73% feel that Bonaire can no longer afford to remain closed for the US market. “We have to open now”, according to the members. Naturally, BONHATA is concerned about the medical situation on the island regarding COVID-19 and fully supports any measures necessary to control infections.

President Bas Noij states: “In the past months Aruba has clearly shown that a controlled influx of tourists has hardly had any effect on the number of cases, even with relatively large numbers of American tourists. In the months of July, August and September, a total of about 45,000 tourists from The United States arrived on Aruba, two-thirds of which were able to submit a negative PCR test prior to departure. The remaining passengers were tested at the airport of Aruba. Only 27 people ultimately tested positive out of a total of almost 14,000 tests performed at the airport. These 27 people were immediately quarantined and were unable to infect anyone on the island”. Vice-President Luite Berkenbosch adds: “In my opinion, the influx of tourists on Bonaire should be seen separately from local preventative measures and emergency regulations. Both tourists and residents must continue to adhere to the rules and protocols to prevent the spread of the virus. And where necessary, the local government can expand or relax the rules based on the current situation with regard to infections.

“With the separation of the tourist flow from island COVID-19 measures, it is perfectly possible to both guarantee a stable medical situation and at the same time give our economy the much-needed boost that enables businesses to survive”, says Noij.

As far as BONHATA is concerned, Bonaire welcomes back American tourists as soon as possible before the upcoming high season.

Share This
error: Content is protected !!