KRALENDIJK – Na luna di novèmber lo ehekuta un investigashon bou di alumnonan na Boneiru, Saba i Sint Eustatius, un investigashon tokante e situashon di biba di hóben na Hulanda Karibense. Ofisina Sentral di Estadístika (CBS) ta ehekutá esaki den koperashon ku Ministerio di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte.

Ku e investigashon aki nos ta reuní i klasifiká entre otro kon e situashon di biba di hóben ta mustra, kon salú i felis nan ta i kiko preferiblemente nan lo ke hasi despues di haña nan diploma. Dor di investigá esaki nos ta kolektá informashon ku por usa pa desaroyo di maneho di hubentut na e diferente islanan.

Ta hasi e investigashon aki ku e koperashon di e enseñansa sekundario i enseñansa profeshonal sekundario na Boneiru, Saba i Sint Eustatius. CBS ta pidi tur alumno i studiante di e skolnan aki, te ku edat di 17 aña (riba e fecha di referensia di 30 di sèptèmber 2020) pa partisipá na e investigashon, pa asina haña un bista konfiabel di e situashon di biba di hóben na Hulanda Karibense. P’esei partisipashon ta masha importante.

CBS ta legalmente obligá di trata tur dato kolekta estriktamente konfidensial i ta trata di un manera metikuloso ku informashon personal. Ta separá e datonan personal for di e kontestanan duná.

Durante e siman di 20 di òktober lo informá mayornan mas aleu tokante e investigashon pa medio di un karta di CBS . Mayornan di muchanan bou di 16 aña por tuma kontakto ku CBS, si akaso e yu no tin pèrmit pa partisipá na e investigashon aki, dor di yama CBS durante oranan di ofisina via number di telefòn +599 717 8676. Nan por manda un meil tambe na caribischnederland@cbs.nl.CBS ta gradesí tur mayor i alumno di antemano pa nan koperashon i partisipashon na e investigashon aki.


CBS START SCHOLIERENONDERZOEK CARIBISCH NEDERLAND 2020

KRALENDIJK – In de maand november wordt er op Bonaire, Saba en Sint Eustatius het scholierenonderzoek uitgevoerd, een onderzoek naar de leefsituatie van de jongeren in Caribisch Nederland. Het CBS voert dit onderzoek uit in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Met dit onderzoek wordt in kaart gebracht onder andere hoe de woonsituatie van jongeren eruitziet, hoe gelukkig en gezond ze zijn en wat ze het liefst willen doen na het behalen van hun diploma. Door dit te onderzoeken verzamelt het CBS informatie die gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van jeugdbeleid op de verschillende eilanden.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd met de medewerking van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Het CBS vraagt de scholieren en studenten tot en met de leeftijd van 17 jaar (op de peildatum van 30 september 2020) van deze scholen om aan het onderzoek deel te nemen, om zo een betrouwbaar beeld te krijgen van de leefsituatie van de jongeren in Caribisch Nederland. Deelname is daarom erg belangrijk.

Er wordt zorgvuldig omgegaan met persoonlijke gegevens van deelnemende jongeren. Het CBS is wettelijk verplicht om alle verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk te behandelen en gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Deze worden gescheiden van de gegeven antwoorden.

Ouders van jongeren worden in de week van 20 oktober middels een brief van het CBS verder geïnformeerd over dit onderzoek. Ouders van kinderen jonger dan 16 jaar kunnen contact opnemen met het CBS als ze geen toestemming willen verlenen voor deelname aan dit onderzoek, door tijdens kantooruren te bellen naar het kantoor van CBS via telefoonnummer +599 717 8676. Zij kunnen ook een email sturen naar caribischnederland@cbs.nl. Het CBS bedankt van tevoren alle ouders en leerlingen voor hun medewerking en deelname aan dit onderzoek.


CBS STARTS STUDENT SURVEY 2020

KRALENDIJK – In the month of November Statistics Netherlands (CBS) will be conducting a Student Survey on Bonaire, Saba and St. Eustatius regarding the lives of young people in the Caribbean Netherlands. CBS carries out this study in cooperation with the Ministry of Health, Welfare and Sport (VWS).

This study sets out to collect information on aspects of young people’s lives such as their home situation, how happy and healthy they are and what they would like to do after their graduation. The information produced by this research can be used to develop youth policies on these islands.

This study is being conducted in association with secondary schools and senior secondary vocational colleges on the islands of Bonaire, Saba and St. Eustatius. CBS is inviting all pupils and students up to the age of 17 (on the reference date of 30 September 2020) at these schools to contribute to the study, in order to get an accurate understanding of what life is like as a young person in the Caribbean Netherlands. Participation is thus very important.

CBS will handle all data carefully and confidentially as this is an obligation that is stipulated in the law. Personal data will not be linked to the given answers.

Parents of young people will be further informed about this research in the week of 20 October by means of a letter from CBS. Parents of children under the age of 16 can contact CBS if they do not wish to grant permission to take part in this study, by calling the office of CBS during office hours on +599 717 8676. They can also send an email to caribischnederland@cbs.nl. CBS would like to thank all parents and pupils in advance for their cooperation and participation in this study.

Share This
error: Content is protected !!