WILLEMSTAD – Den un seremonia Militar kòrtiku ‘Compagnie in de West’, Rotashon 34 a transferí su tareanan pa rotashon 35. ‘Compagnie in de West’ (seguidamente CidW) ta un unidat permanente di Ehérsito Real den Región Karibe. Mediante e tradishonalmente yamá ‘peddeloverdracht’  (traspaso di komando) e Komandante nobo kapitan Stefan a remplasa su predesesor Kapitan Maarten. Rotashon 35 tambe lo keda kuater luna largu den region Karibe.

E rotashon anterior tabata hopi visibel riba Kòrsou durante su tareanan ultimo lunanan. Esaki entre otro tabatin ke haber ku e kantidat grandi di sosten militar ku CiDW a ehersé riba tereno di vigilansha (marítimo) i di fronteranan, durante kua nan a traha estrechamente ku Wardakosta region Karibe i Milisia di Kòrsou. Tambe tabatin sosten durante búskeda  di un hòmber pèrdí. Pa motibu di e situashon ku COVID-19, e rotashon 34 no a trein na Aruba, pero sí na Bonaire. E sosten na outoridatnan sivil ta un di e tareanan primoridal pa Defensa den region Karibe.

CidW 35 ta prosedente di e ‘11 Infanteriebataljon Air Assault Garderegiment Grenadiers en Jagers’ un unidat di 11  Brigada aeromóbil. E bataljon aki, ‘Bravo-compagnie’, tambe ta ser yamá ‘Stier-compagnie’. E ‘Stier-compagnie’ aki no ta un deskonosí den e regio, ya antes nan a yega di ehersé tareanan komo ‘CLAS-compagnie’ – Komando di Forsanan Armá, den Region Karibe. Ambos unidat ta prosedente di Schaarsbergen i konosé otro di e kazèrne aya. E TORO ta para pa  kurashi, agilidat i ‘momentum’, instinto.  

E lote aki di CidW ta hospedando na Kòrsou ku un tipo di unifòrm nobo (provishonal)  di Defensa, e asina yamá ‘multicam jungle’.


NIEUWE ROTATIE COMPAGNIE IN DE WEST VAN START

WILLEMSTADF – In een korte militaire ceremonie droeg Compagnie in de West rotatie 34 haar taken over aan rotatie 35. De Compagnie in de West (hierna CidW) is een permanente eenheid van de Koninklijke Landmacht in het Caribisch gebied. Middels de traditionele peddeloverdracht loste de nieuwe commandant kapitein Stefan zijn voorganger kapitein Maarten af. Rotatie 35 blijft ook vier maanden in het Caribisch gebied.

De vorige rotatie was veel zichtbaar op Curaçao gedurende haar opdracht de afgelopen maanden. Dit had met name te maken met de vele militaire bijstanden die de CidW uitvoerde op het gebied van (maritieme) grensbewaking waarbij zij nauw samenwerkte met de Kustwacht Caribisch gebied en de Curaçaose militie. Ook is er ondersteund tijdens de zoektocht naar een vermiste man. Vanwege de COVID-19 situatie trainde rotatie 34 niet op Aruba, maar wel op Bonaire. Het ondersteunen van civiele autoriteiten is één van de hoofdtaken voor Defensie in het Caribisch gebied.

CidW 35 is afkomstig van 11 Infanteriebataljon Air Assault Garderegiment Grenadiers en Jagers, een eenheid van 11 Luchtmobiele Brigade. Deze compagnie, de Bravo-compagnie, wordt ook wel de ‘Stier-compagnie’ genoemd. Deze Stier-compagnie is geen vreemde in de regio, zij had al eerder taken als CLAS-compagnie in het Caribisch gebied. Beide eenheden komen uit Schaarsbergen en kennen elkaar van de kazerne aldaar. De stier staat voor durf, wendbaarheid en stootkracht.

Deze lichting CidW verblijft op Curaçao in een nieuw type (interim) uniform van Defensie, het zogeheten ‘multicam jungle’.

????????????????????????????????????
Share This
error: Content is protected !!