KRALENDIJK – Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ta bishitá e islanan den e parti Karibense di Reino ku regularidat pa duna informashon na futuro studiantenan i pa drenta den kombersashon ku èks studiantenan ku tin pregunta tokante nan debe di estudio. Lástimamente esaki no ta posibel dor di corona. P´esei for di fin di novèmber te ku promé di febrüari 2021, DUO ta ofresé èkstra posibilidat di kontakto pa Antia pa medio di internèt.

Webinar pa futuro studiantenan i personanan ku tin ku paga bèk

Den novèmber DUO ta publiká dos webinar pa duna kontesta riba e preguntanan mas importante ku tin. Eks studiantenan ku tin ku paga nan debe di estudio bèk, entrante djárason 18 di novèmber lo haña, entre otro, bista riba e posibilidatnan pa paga bèk lokalmente i pa por hasi petishon pa balorá nan kapasidat finansiero. Pa futuro studiantenan lo tin un webinar ku ta disponibel enrante 25 di novèmber ,tokante aplikashon di finansiamentu di estudio. Por mèldu bo mes pa e webinarnan via duo.nl/webinar.

Chat i bèl via di vidio

Si èks studiantenan òf futuro studiantenan ke mas informashon despues di a wak e webinarnan, nan por hasi uso di un kanal di chat spesial ku a krea riba duo.nl/antillen. Nan por hasi preguntanan na DUO entrante 19 di novèmber te ku promé di febrüari otro aña, riba tur djaweps. Ademas ta posibel pa for di fin di novèmber, riba djamars i djabièrnè, drenta den kontakto personalmente ku un kolaboradó di e tim Karibense di DUO, ku afsprak, pa medio di vidio..

Trabou na midí

Un bishita previo di DUO plania na mart, lástimamente na último ora no por a tuma lugá pa motibu di corona. Eks studiantenan ku retraso den pago, ku mester a hiba kombersashon ku DUO, a haña un invitashon personal pa un kombersashon pa medio di vidio. Ainda nan ta haña e oportunidat pa huntu ku un kolaboradó di DUO konhuntamente yega na un solushon. Lo konsiderá e situashon personal di e eks studiante i kaminda ta posibel lo bin ku un solushon na midí.

DUO ta ehekutá entre otro lei i regulashonnan riba e tereno di finansiamentu di institutonan di enseñansa, e dunamentu di finansiamentu di estudio i kontribushon den e gastunan eskolar, kobra debenan di estudio i atministrá i tambe interkambiá dato konektá ku e number di enseñansa pa ministerio di OCW.


DUO BIEDT EXTRA CONTACTMOGELIJKHEDEN VOOR ANTILLEN

KRALENDIJK – De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bezoekt geregeld de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk, om voorlichting te geven aan toekomstige studenten en om in gesprek te gaan met oud-studenten die vragen hebben over hun studieschuld. Helaas is dit door Corona nu niet mogelijk. Daarom biedt DUO vanaf eind november tot 1 februari 2021 extra online contactmogelijkheden aan voor de Antillen.

Webinars voor aankomende studenten en terugbetalers

DUO publiceert in november twee webinars om een antwoord te geven op de belangrijkste vragen die spelen. Oud-studenten die hun studieschuld moeten terugbetalen, krijgen vanaf woensdag 18 november onder andere inzicht in de mogelijkheden van lokaal terugbetalen en het aanvragen van de draagkrachtmeting. Voor aankomende studenten is er vanaf 25 november een webinar beschikbaar over het aanvragen van studiefinanciering. Aanmelden voor de webinars is mogelijk via duo.nl/webinar.

Chat en videobellen

Als oud-studenten of aankomende studenten na het bekijken van de webinars meer informatie willen, kunnen ze vanaf 19 november tot 1 februari volgend jaar ook iedere donderdag, via een speciaal ingericht chatkanaal op duo.nl/antillen, vragen stellen aan DUO. Daarnaast is er vanaf eind november op dinsdagen en vrijdagen de mogelijkheid om op afspraak via een videogesprek persoonlijk contact te hebben met een medewerker van het Caribisch team van DUO.

Maatwerk

Een eerder gepland bezoek van DUO in maart, ging door Corona op het laatste moment helaas niet door. Oud-studenten met een betalingsachterstand, die toen in gesprek zouden gaan met DUO, hebben nu een persoonlijke uitnodiging gekregen voor een videogesprek. Zij krijgen alsnog de kans om samen met een medewerker van DUO tot een oplossing te komen. Hierbij wordt gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van de oud-student en waar mogelijk maatwerk toegepast.

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit, op het gebied van bekostiging van onderwijsinstellingen, het verstrekken van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten, het innen van studieschulden en het beheer alsook de uitwisseling van gegevens gekoppeld aan het onderwijsnummer.


DUO INTRODUCES ADDITIONAL CONTACT OPTIONS FOR THE ANTILLES

KRALENDIJK – DUO (Dutch Education Executive Agency) regularly visits the islands in the Dutch Caribbean to reach out to prospective students and to talk to former students who have questions about their student debt. Unfortunately, the COVID-19 pandemic has made this impossible. That is why DUO will be offering additional contact options for prospective and former students in the Antilles from late November to the 1st of February 2021.

Webinars for prospective students and repayers

In November, DUO will publish two webinars to answer people’s most important questions. From Wednesday, the 18th of November, former students who have to repay their student debt will be able to access a webinar detailing their various local repayment options and requesting a repayment capacity analysis, among other things. For prospective students, a webinar on applying for student financing will be available from the 25th of November. You can register for the webinars by going to duo.nl/webinar.

Chat and video calls

For former students or prospective students who still need more information after watching the webinars, a special chat channel will be set up at duo.nl/antilles, where they can ask their questions every Thursday from the 19th of November 2020 to the 1st of February 2021. On top of that, they will be able to schedule a personal video call with an employee of DUO’s Caribbean team on Tuesdays and Fridays, starting from the end of November.

Personalised plans

A previously planned visit by DUO in March was unfortunately cancelled at the last minute due to COVID-19. Former students with payment arrears, who were supposed to meet with DUO at that time, have now received a personal invitation for a video call. They will still have the chance to work with a DUO employee to find a solution. Their personal circumstances will be taken into account and personalised repayment plans will be implemented where possible.

DUO implements laws and regulations for the Ministry of Education, Culture and Science, among other things, and works on funding educational institutions, providing student financing and compensation for school costs, collecting and managing student debts, as well as the exchange of data linked to students’ education numbers.

Share This
error: Content is protected !!