Kralendijk – Riba Dia internashonal di Diabétis 2020 diputado Nina den Heyer ta yama un pabien na tur ku ta traha den enfermeria i otronan ku ta kuida un persona ku tin e malesa akí. Den Heyer ta mustra ku e ta agradesido pa e kontribushon ku nan ta duna tambe pa prevení diabétis.

Ta selebrá Dia di Diabétis rònt mundu riba 14 di novèmber. Riba e dia ei ta pidi mas atenshon i komprenshon pa diabétis. E aña akí e tema ta ‘ E enfermera i diabétis’. Enfermeranan tin un papel importante pa guia i sostené personanan ku ta diabétiko. Ta enfermeranan ta siña pashènt kon dil ku e malesa i sostené nan den esaki pa evitá ku nan salú ta bai patras.

Diabétis ta un malesa króniko ku mas i mas hende ta sufri di dje. Den boka di pueblo ántes tabata yam’é suku. Na Boneiru tin hopi hende, tantu hende grandi komo mucha, ku ta diabétiko. Sobrepeso ta e motibu prinsipal di diabétis tipo 2. Ta p’esei departamento Salubridat Públiko di Entidat Públiko Boneiru (EPB) huntu ku mas sosio ta boga pa mas atenshon pa biba un bida salú. Pa esnan ku for di aworakí sa ku nan ta diabétiko ta importante pa nan sigui mantené nan mes na nan plan di kuido ku nan a palabrá ku nan dòkter.

Públiko general mester siña hopi ainda di diabétis. Ku konosementu por sostené e enfermeranan den e kuido ku nan ta duna na personanan diabétiko. Ta sumamente importante pa keda duna lès di prevenshon. Enfermeranan por hasi un diferensia grandi pa diabétiko.


MEER AANDACHT VOOR VERPLEEGKUNDIGEN OP WERELD DIABETES DAG

Kralendijk – Naar aanleiding van wereld Diabetes dag 2020 feliciteert gedeputeerde Nina Den Heyer alle verpleegkundigen en anderen die patiënten van deze ziekte helpen. Den Heyer toont haar dankbaarheid voor hun bijdrage bij preventie en zorg van diabetes.

De Diabetes Dag wordt overal in de wereld op 14 november gevierd. Op de dag wordt extra aandacht en begrip gevraagd voor diabetes. Dit jaar is het thema ‘De Verpleegkundige en Diabetes’. Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol in het begeleiden, behandelen en ondersteunen van mensen met diabetes. De verpleegkundigen spelen een sleutelrol bij het op tijd ontdekken van de ziekte om snel met de verzorging ervan te beginnen. Het zijn de verpleegkundigen die de patiënten helpen met het leren omgaan met hun ziekte en hen hierbij ondersteunen zodat hun gezondheid niet achteruit gaat.

Diabetes is een chronische ziekte die steeds vaker voorkomt. In de volksmond werd deze ziekte ook suikerziekte genoemd. Ook op Bonaire zijn er veel mensen, zowel volwassen als kinderen, die diabeet zijn. Overgewicht is de voornaamste oorzaak van diabetes type 2. Daarom wil de afdeling Publieke Gezondheid van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) samen met andere partners dat er meer aandacht komt voor een gezonde levensstijl. Voor mensen die nu al weten dat ze diabeet zijn is het belangrijk om de behandelingsplan te blijven volgen die ze hebben gekregen van hun behandelende arts.

Mensen moeten nog veel leren over diabetes. Verpleegkundigen moeten meer steun geven aan mensen die diabeet zijn. Voorlichting en lessen over deze ziekte blijven heel belangrijk. Verpleegkundigen kunnen met hun kennis het verschil uitmaken voor mensen die deze ziekte hebben.

Share This
error: Content is protected !!