KRALENDIJK – Riba djamars 17 di novèmber a detené un hòmber di inisial G.A.F.A. di 21 aña di edat en konekshon ku ‘skimming’. Riba djamars 13 di òktober a drenta keho di ‘skimming’. E departamentu di reshèrshi den kolaborashon ku e banko konserní, a hasi investigashon den e kaso aki. ‘Skimming’ ta kopiamentu ilegal di informashon di tarhetanan di hasi pago. Ta kopia e strepi magnétiko di e tarheta pa asina haña e kódigo di pin na momentu ku bo hasi un transakshon.

Kon bo ta prevení ‘skimming’?

Paga tinu ora tin hende para muchu serka di bo; ora bo ta hinka bo kódigo di pin, tape ku bo man. Kontrolá bo saldo di kuenta regularmente. Bo ta mira transakshonnan deskonosí? Blòkia bo tarheta di banko inmediatamente.


AANHOUDING SKIMMING

KRALENDIJK – Op dinsdag 17 november werd een man met initialen G.A.F.A van 21 jaar oud aangehouden in verband met skimming. Op dinsdag 13 oktober 2020 werd aangifte gedaan skimming gedaan. De afdeling opsporing van het Korps Politie Caribisch Nederland heeft samen met de betreffende bank onderzoek verricht naar deze zaak.

Skimming is het onrechtmatig kopiëren van betaalkaart gegevens. Hierbij wordt de magneetstrip van uw pas gekopieerd en de pincode bemachtigd op het moment dat u een transactie verricht.

Hoe voorkomt u skimmen?

Let op mensen die te dichtbij staan; scherm met uw hand de pincode af; Check uw banksaldo zeer regelmatig. Ziet u onbekende transacties? Blokkeer direct uw bankpas.

Share This
error: Content is protected !!