KRALENDIJK – Den simannan tras di lomba por a nota vários vehíkulo di polis ta kore ku sirena i ‘zwaalicht’ ku velosidat haltu. Na momentu ku un vehíkulo di polis ta uza sirena i ‘zwaailicht’, esaki ta un vehíkulo ku tin preferensia. Komo partisipante den tráfiko, bou di tur sirkunstansia bo mester duna e vehíkulo di polis pasada liber. Ora ku un vehíkulo di polis uza sirena i ‘zwaailicht’ generalmente e ta na kaminda pa un kaso urgente.


WAT MOET MEN DOEN ALS EEN POLITIEVOERTUIG ZWAAILICHTEN EN SIRENE GEBRUIKT

KRALENDIJK – Afgelopen weken konden politie auto’s die met hoge snelheid en sirenes voorbij reden op verschillende locaties waargenomen worden. Als een politievoertuig zwaailichten en sirene gebruikt, is het een voorrangsvoertuig. Als weggebruiker dient u dan onder alle omstandigheden het politievoertuig vrije doorgang te verlenen. Bij het gebruik van zwaailicht en sirene is het politievoertuig over het algemeen onderweg naar een spoedgeval.

Share This
error: Content is protected !!