KRALENDIJK – Despues di resultado di un investigashon hasí dor di un ofisina di akountent na Kòrsou relashoná ku malversashon finansiero na Oil Trading Bonaire N.V. (OTB) , gezaghèber di Boneiru a hasi denunsia.

Riba enkargo di Ministerio Públiko, Reshèrshi di Reino (Rijksrecherche) a hasi un investigashon penal. E investigashon tabata dirigí riba aktuashon di èks direktor finansiero di OTB komo persona i dirigente di e empresa di gobièrnu. Ta sospecha ku entre yanüari 2014 i desèmber 2018, e èks direktor a apropiá i laba mas ku 300 mil dòler di OTB.

Fiskal a demandá un aña di kastigu di prizòn kondishonal, mas un but di 30 mil dòler i un kastigu di tarea di 200 ora. Banda di esaki a eksigí daño i perhuisio. Dia 9 di desèmber, hues lo dikta sentensia.VOORMALIG DIRECTEUR OIL TRADING BONAIRE VOOR DE RECHTER

KRALENDIJK – De gezaghebber van Bonaire heeft naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek door een accountantskantoor op Curaçao naar financiële malversaties bij Oil Trading Bonaire N.V. (OTB) aangifte gedaan.

In opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rijksrecherche een strafrechtelijk onderzoek gedaan. Het onderzoek richtte zich op het handelen van de voormalige financieel directeur van OTB als persoon en als bestuurder van deze overheidsonderneming. Hij wordt ervan verdacht van in januari 2014 tot en met december 2018 ruim drie ton dollar van het OTB te hebben toegeëigend en witgewassen.

De officier van justitie vorderde 1 jaar gevangenisstraf voorwaardelijk met een geldboete van 30.000 dollar en een werkstraf van 200 uren. Daarnaast is een schadevergoeding gevorderd. De rechter doet 9 december uitspraak.

Share This
error: Content is protected !!