Kralendijk – Kolegio Ehekutivo a skohe pa ofisialmente proklamá 3 di desèmber komo ‘Dia Mundial di Hende ku Limitashon’ pa Boneiru.

Kolegio Ehekutivo ta haña importante ku personanan ku un limitashon na Boneiru ta haña atenshon positivo ku enfoke riba nan posibilidatnan. Pa e motibu aki Kolegio Ehekutivo ta boga pa personanan ku un limitashon por partisipá kompletamente den komunidat boneriano.

Internashonalmente ta selebrá e dia aki riba 3 di desèmber i e ta entre otro intenshoná pa enkurashá pa tene e diskushon tokante derechonan humano i oportunidatnan igual pa hendenan ku un limitashon den komunidat riba agènda.

Ku e dia aki Kolegio Ehekutivo ke tira lus riba personanan ku un limitashon i pidi atenshon pa e limitashonnan ku nos komunidat tin relashoná ku laga personanan ku un limitashon partisipá kompletamente.


3 DECEMBER ‘WERELD GEHANDICAPTEN DAG’

Kralendijk – Het bestuurscollege heeft ervoor gekozen om 3 december officieel uit te roepen als ‘Wereld Gehandicapten Dag’ voor Bonaire.

Het bestuurscollege hecht er waarde aan dat personen met een handicap op Bonaire positieve aandacht krijgen met de focus op hun mogelijkheden. Het bestuurscollege streeft er ook naar dat personen met een beperking volledig kunnen mee doen binnen de samenleving van Bonaire.

Deze dag wordt internationaal op 3 december gevierd en is onder meer bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking binnen de samenleving op de agenda te houden.

Het bestuurscollege wil met deze dag personen met een handicap in het zonnetje zetten en aandacht vragen voor de beperkingen die de samenleving heeft m.b.t. het volledig mee laten doen van personen met een handicap.

Share This
error: Content is protected !!