KRALENDIJK – For di djaweps 3 di desèmber pashèntnan di Fundashon Mariadal por risibí bishita atrobe. Esaki ta posibel pasobra último tempu e kantidat di infekshon ku COVID-19 ta keda limitá. Banda di esei e medidanan pa prevení infekshon ta keda apliká kada biaha mas mihó den nos hòspital.

Pa bishitantenan e siguiente reglanan ta na vigor:

  • Bishitantenan no tin mag di tin keho ku por kuadra ku COVID-19 i nan no tin mag di tin un riesgo haltu pa infekshon. Por ehèmpel pa motibu di un biahe resien pafó di nos isla, ku eksepshon di Statia i Saba. Ora di drenta hòspital ta puntra aktivamente tokante esaki.
  • Bishitantenan mester bisti un tapaboka, apliká bon higiena di man i mantené 1,5 meter di distansia.
  • Un pashènt por risibí maksimalmente un bishitante pa dia.

E oranan di bishita ta limitá:

  • Sentebibu (hòspital): djaluna te ku djabièrnè di 18:00 – 19:00 or, djasabra i djadumingu di 12:00 – 13:00 or.
  • Special Care: djaluna te ku djabièrnè di 18:00 – 19:00 or, djasabra i djadumingu di 12:00 – 13:00 or.
  • Kas di Kuido: djamars i djaweps di 12:00 – 14:00 or i di 18:00 – 20:00 or, djasabra di 12:00 – 14:00 or.

Pa motibu di hopi trafikashon entre Kòrsou i Boneiru i ku bista riba e kantidat haltu di infekshon na Kòrsou, ta èkstra importante ku tur hende ta tene nan mes na e medidanan. Fundashon Mariadal ta boga pa mehorá kuido di su pashèntnan sin ku nan siguridat, òf di nos empleadonan, ta bini na peliger.  


PATIËNTEN MARIADAL MOGEN WEER BEZOEK ONTVANGEN

KRALENDIJK – Patiënten van Fundashon Mariadal kunnen vanaf donderdag 3 december weer bezoek ontvangen. Dit is mogelijk omdat het aantal besmettingen met COVID-19 de laatste tijd beperkt blijft. Daarnaast worden binnen het ziekenhuis de maatregelen om besmetting te voorkomen steeds beter toegepast.

Voor bezoekers gelden de volgende regels:

· Bezoekers mogen geen klachten hebben die kunnen passen bij COVID-19 of een verhoogd risico op besmetting hebben. Bijvoorbeeld door een recente reis buiten het eiland, met uitzondering van Statia en Saba. Bij binnenkomst van het ziekenhuis wordt hier actief naar gevraagd.

· Bezoekers dienen een mondkapje te dragen, goede handhygiëne toe te passen en anderhalve meter afstand te houden.

· Een patiënt mag maximaal één bezoeker per dag ontvangen.

De bezoekuren zijn beperkt:

· Sentebibu (ziekenhuis): maandag tot en met vrijdag van 18:00 – 19:00 uur, zaterdag en zondag van 12:00 – 13:00 uur;

· Special Care: maandag tot en met vrijdag van 18:00 – 19:00 uur, zaterdag en zondag van 12:00 – 13:00 uur.

· Kas di Kuido: dinsdag en donderdag van 12:00 – 14:00 uur en van 18:00 – 20:00 uur, zaterdag van 12:00 – 14:00 uur.

Vanwege het vele verkeer tussen Curaçao en Bonaire en met het oog op het hoge aantal besmettingen op Curaçao, is het extra belangrijk dat iedereen zicht aan de maatregelen houdt.  Fundashon Mariadal streeft er naar de zorg voor de patiënten te verbeteren zonder dat hun veiligheid, of die van onze medewerkers, in gevaar komt.

Share This
error: Content is protected !!