Kralendijk – Haf di Boneiru ta bira mas atraktivo, seif i mihó aksesibel awor kuta ekspandé e waf Nelson Petrus ‘Nello’ Craane (waf di sùit) ku 44 meter. E trabounan pa esaki a start resien.

Ya kaba a hinka e 21 tubunan ku tin ku sostené e waf nobo den fondo di laman. Despues a basha betòn den e tubunan pa fortifikánan. E parti ariba di pir ku ya a keda fabriká na Hulanda ta yega Boneiru den kuminsamentu di otro aña.

Ku e ekspanshon di e waf den direkshon sùit e parti mei mei di e waf ta keda semper disponibel pa kònteiner. E ekspanshon ta pone ku e waf ta mas mihó aksesibel pa barkunan di karga i barkunan krusero. Esaki ta konta tambe pa barkunan ku ta transportá outo.

E ekspanshon ta posibel awor ku a kaba ku e proyekto pa drecha e waf di sùit. E trabounan na e waf ta parti di e ‘masterplan’ ku tin pa haf.


UITBREIDING VAN DE ZUIDPIER MAAKT HAVEN VAN BONAIRE VEEL BETER

Kralendijk – De haven van Bonaire wordt binnenkort attractiever, veiliger en logistiek beter bereikbaar nu de pier met 44 meter wordt uitgebreid. De werkzaamheden hiervoor zijn onlangs van start gegaan.

De 21 palen die het nieuwe gedeelte van de pier moeten ondersteunen zijn nu al in de zeebodem gedrild. Daarna is er beton in de palen aangebracht om ze steviger te maken. Begin volgend jaar komt de voorgebouwde onderdelen van de pier aan uit Nederland en wordt de pier verder in elkaar gezet. 

Met de uitbreiding naar het zuiden is de midden pier altijd beschikbaar voor containers. Door de uitbreiding van de pier kunnen zowel cargo en cruiseschepen beter aanmeren. Dit geldt ook voor de autoboten.

De uitbreiding komt na het reparatieproject van de zuidpier. De uitbreiding maakte deel uit het masterplan van de haven.

Share This
error: Content is protected !!