KRALENDIJK – Alrededor di 10:30 di anochi riba djaluna 14 di desèmber, sentral di polis a risibí notifikashon ku na un restorant tabatin un kliente ku no kier a paga. Na yegada di patruya a resultá ku e sospechoso tabata bou di influensia di alkohòl. Ela deklará ku su amigu, ku tambe tabata presente, lo paga tur kos. E sospechoso kier a subi su outo pa bai, pero e agentenan presente a splika pa no hasi esaki sino e lo haña un prohibishon pa manehá. E sospechoso no a duna oido na esaki i a sigui start e outo i a purba kore bai. E agentenan a informá e sospechoso ku ta detené pa no kumpli ku órden di polis i tambe pa manehá bou di influensia. Durante di su detenshon e sospechoso a resistí pisá, ela ranka bai den direkshon kontrali, tabata uza hopi forsa i tabata stroba e agentenan pa a bui e. Dor di esaki e agentenan a haña nan obligá pa uza violensia físiko pa a kibra e resistensia. Ta trata di e hòmber di inisial G.A.B. di 45 aña di edat.

Ta prohibí pa tuma parti na tráfiko si bo a konsumí mas ku e kantidat permití. Bo ta manehá bou di influensia di alkohòl? E ora ei bo por haña un but, un prohibishon (temporal) di manehá, un kastigu di prizòn òf un kombinashon di e kastigunan aki. E kastigu ta dependé di e seriedat di e situashon.


KLANT ONDER INVLOED VEROORZAAKT PROBLEMEN EN WORDT AANGEHOUDEN

KRALENDIJK – Omstreeks 22:30 uur op maandag 14 december, kreeg de politiecentrale melding dat er bij een eetgelegenheid een klant was die niet wilde betalen. Bij aankomst van de patrouille bleek de verdachte hevig onder invloed van alcohol te zijn. Hij verklaarde dat zijn vriend die ook daar aanwezig was alles zou betalen. De verdachte wilde in de auto stappen on weg te rijden maar werd door de aanwezige agenten duidelijk gemaakt dit niet te doen omdat hij anders een rijverbod zou krijgen voor het rijden onder invloed. De verdachte gaf hier geen gehoor aan en ging verder met het starten van de auto en probeerde weg te rijden. De agenten deelden de verdachte mee dat hij werd aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering van de politie en voor het rijden onder invloed. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig; hij trok zich in tegengestelde richting, oefende veel kracht uit en belemmerde de agenten om hem in de boeien te kunnen slaan. Hierdoor werden de agenten genoodzaakt fysiek geweld te gebruiken om zijn verzet af te kunnen breken. Het betreft de man met initialen G.A.B. van 45 jaar.

Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als u meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijgt u een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie.

Share This
error: Content is protected !!