KRALENDIJK – Ya pa algun aña ta trahando riba fortalesimentu di mediashon laboral na Hulanda Karibense. A establesé un ‘twinning’ entre Boneiru i e munisipio di Leiden i a hasi hopi invershon den formashon di empleado. Mientrastantu sentro laboral ‘Plenchi di Trabou’ ta kasi kla pa habri su portanan na Boneiru. Denter di Plenchi di Trabou, Entidat Públiko Boneiru (OLB) i Gobièrnu di Reino ta uni forsa pa logra oportunidatnan máksimo di empleo pa residentenan di Boneiru.

Mediashon laboral ta un tarea di OLB i otorgamentu di ònderstant i pèrmit di trabou ta un tarea di unidat SZW di RCN. Ku un koperashon mas estrecho, por mehorá servisio pa esnan ku ta buska trabou i e dunadónan di trabou, i eliminá nesesidat di bishitá diferente bali.

E sentro laboral lo ta situá na Kaya L.D. Gerharts, den e edifisio kaminda anteriormente Girobank tabata ubiká. Lo dediká e promé simannan di yanüari na prepará e servisionan nobo. E portanan lo habri pa públiko 18 di yanüari. Den febrüari lo tin un seremonia di apertura festivo.

Susan Willems ta na timon di Plenchi di Trabou for di febrüari 2020. E lider di tim ta traha den e ámbito sosial durante mas ku 20 aña. Debí na e krísis di corona, merkado laboral a kambia konsiderablemente despues ku el a kuminsá ku su funshon. Netamente den e situashon aktual, Willems ta mira un papel importante pa e sentro laboral. “Un laso fuerte entre e komunidat di komèrsio, esnan ku ta buska trabou i gobièrnu, lo benefisiá nos sosiedat.”


PLENCHI DI TRABOU OPENT OP 18 JANUARI 2021 HAAR DEUREN

KRALENDIJK – Sinds enkele jaren wordt er gewerkt aan het versterken van de arbeidsbemiddeling in Caribisch Nederland. Er werd een ‘twinning’ opgezet tussen Bonaire en de gemeente Leiden en er is volop geïnvesteerd in het opleiden van medewerkers. Inmiddels is jobcentrum ‘Plenchi di Trabou’ bijna klaar om haar deuren te openen op Bonaire. Binnen het Plenchi di Trabou verenigen het openbaar lichaam en het Rijk de krachten voor een maximale kans op werk voor inwoners van Bonaire.

Arbeidsbemiddeling is een taak van het OLB en de verlening van onderstand en werkvergunningen is een taak van de RCN-unit SZW. Door een nauwere samenwerking kan de dienstverlening aan werkzoekers en werkgevers verbeteren en hoeft men niet langer verschillende loketten te bezoeken.

Het jobcentrum wordt gehuisvest aan de Kaya L. D. Gerharts, in het voormalige gebouw van de Girobank. De eerste weken van januari staan in het teken van het voorbereiden van de nieuwe dienstverlening. Op 18 januari gaan de deuren open voor publiek. Een feestelijke openingsceremonie zal volgen in februari.

Susan Willems staat sinds februari 2020 aan het roer van Plenchi di Trabou. De teamleider werkt al meer dan 20 jaar binnen het sociaal domein. De arbeidsmarkt is vanwege de coronacrisis behoorlijk veranderd sinds zij aan haar functie begon. Juist in de huidige situatie ziet Willems een belangrijke rol weggelegd voor het jobcentrum. “Een sterke band tussen het bedrijfsleven, werkzoekenden en de overheid zal de samenleving ten goede komen.”


PLENCHI DI TRABOU WILL OPEN ITS DOORS ON THE 18TH OF JANUARY 2021

KRALENDIJK – For several years now, efforts have been made to strengthen labor market mediation in the Caribbean Netherlands. A ‘twinning’ was set up between Bonaire and the municipality of Leiden and a lot of investment has been made in the training of employees. In the meantime job center “Plenchi di Trabou” is almost ready to open its doors on Bonaire. With Plenchi di Trabou, the Public Entity of Bonaire (OLB) and the Central Government unite forces for maximum employment opportunities for residents of Bonaire.

Labor market mediation is a task of the OLB and the granting of social relief and work permits is a task of the SZW unit of RCN. Close cooperation can improve services to jobseekers and employers and eliminate the need to visit different counters.

The job center will be located at Kaya L.D. Gerharts, in the former Girobank building. The focus will be on preparing the new services the first weeks of January. The doors will open to the public on the 18th of January. A festive opening ceremony will follow in February.

Susan Willems has been at the helm of Plenchi di Trabou since February 2020. The teamleader worked for more than 20 years in the social domain. . Due to the corona crisis, the labor market has changed considerably since she started in her position. It is precisely in the current situation that Willems sees an important role for the job center. “A strong bond between the business community, jobseekers and the government will benefit society as a whole.”

Share This
error: Content is protected !!