KRALENDIJK – KPCN ta enfatisá ku fiesta i/òf evenementu kaminda ta baila, ta prohibí konforme e ordenansa di emergensia. P’esei KPCN lo sigui ku kòntròl intensivo e temporada benidero i lo aktua ku man duru ora ta trata di violashon di e reglanan. Ta hasi un yamada na organisadó-, empresario- i partisipantenan na tipo di evenementu- òf anochinan aki: tuma bo responsabilidat i tene bo na e reglanan. Asina nos ta prevení ku ta bin mas kaso di COVID riba e isla.

Riba djadumingu 20 di desèmber a kontrolá vários lokalidat den kuadro di kumplimentu ku e ordenansa di emergensia. KPCN, e departamentu di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko i Kmar a ehekutá e kòntròlnan.

A sera un lokalidat na Antriol despues ku esaki a haña múltiple aviso. Durante di e kòntròl na e sitio aki tabatin muchu hende ku tampoko tabata tene nan mes na e distansia preskribí tampoko. A tene kombersashon ku doñonan di dos otro lokalidat i duna nan un aviso komo ku e hendenan presente no tabata tene nan mes na e distansia preskribí. Un di e doñonan a asta sera e lugá riba su mes pa prevení problema.

Na un bich situá na Bulevar E.E.G. tambe mester a aktua estriktamente en konekshon ku un fiesta ku mas o ménos 80 persona presente, ku tampoko tabata mantené e ‘social distance’.

E kòntròlnan intensivo dor di e instansianan menshoná lo sigui tuma lugá regularmente den e periodo benidero. Un biaha mas ta sigui un yamada na un un tur pa tene nan mes na e reglanan di e ordenansa di emergensia. Huntu nos ta tene e sifranan abou.

Mèldu

Bo ta testigu di un situashon sospechoso? Bo ta mira komportamentu sospechoso òf un echo kastigabel ta tuma lugá? Mester di yudansa mesora? Mèldu esaki na polis. Polis ta evaluá kiko e posibilidatnan ta pa tuma akshon.

Unda mi ta mèldu kiko?

Por mèldu tantu via number di telefòn 717 8000, 715 8000 komo na bali di warda di polis. Naturalmente bo por mèldu serka e agente polisial riba kaya tambe.

Bo ta preferá keda anónimo? E ora ei por uza e number di telefòn 717 7251.

Yama 911 den situashon di urgensia òf ora gara un persona ta kometé un akto kastigabel. Yama 911 ora mester di ayudo den situashonnan di bida òf morto. Ora señalá situashonnan sospechoso òf si bo ta testigu di un krímen. Òf por ehèmpel despues di un aksidente di tráfiko, kandela òf ora un hende ta kibra pa drenta. E ora ei kada sekònde ta konta.

Unda mi mester yama?

911 (emergensia/gara)

717 8000 òf 715 8000 (no ta emergensia, pero mester di atenshon di polis)

717 7251 (liña di tep anónimo)


STRENGE OPTREDEN OP HET NIET NALEVEN NOODVERORDENING

KRALENDIJK – KPCN wil benadrukken dat het feesten en/of evenementen waar gedanst wordt conform de noodverordening verboden zijn. Daarom zal het KPCN de komende tijd doorgaan met intensieve controles en zal er bij overtredingen streng worden opgetreden. Een oproep wordt gedaan aan de organisatoren, ondernemers en deelnemers aan dit soort evenementen of avonden: neem uw verantwoordelijkheid en houdt u aan de regels. Zo voorkomen we dat er meer COVID gevallen op het eiland komen.

Op zondag 20 december werden verschillende locaties gecontroleerd op naleving van de noodverordening. Dit werd gedaan door KPCN, Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam en de Kmar.

Een locatie in Antriol werd gesloten na talloze waarschuwingen te hebben gekregen. Bij deze controle waren er opnieuw teveel mensen, die zich niet aan de voorgeschreven afstand hielden. De eigenaren van twee andere locaties werden aangesproken en kregen een waarschuwing omdat de aanwezige mensen zich niet aan de voorgeschreven afstand hielden. Een eigenaar sloot uit zichzelf de locatie om verdere problemen te voorkomen.

Op een strand aan de E.E.G Bulevar moest ook streng opgetreden worden in verband met een feest met ongeveer 80 personen die zich niet hielden aan de social distance.

Intensieve controles door de genoemde instanties zullen met regelmaat plaatsvinden in de komende periode. Nogmaals een oproep aan iedereen om zich te houden aan de regels van de noodverordening.

Melden

Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

Waar meld ik wat?

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 717 8000, 715 8000 als aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kunt u ook een melding maken via de agent op straat. Wilt u liever anoniem blijven? Gebruik dan het telefoonnummer 717 7251.

Bel 911 bij spoed of heterdaad situaties. Bel 911 als hulp bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Ook wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Of bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Waar moet ik bellen?

911 (spoed of heterdaad)

717 8000 of 715 8000 (geen spoed, wel politie)

717 7251 (anonieme tip lijn)

Share This
error: Content is protected !!