KRALENDIJK – Riba djabièrnè 18 di desèmber, entre 4 or i 6 or di atardi a tene un kòntròl plania di konsumo di alkohòl na Kaya Korona. Durante di e kòntròl aki 3 persona a haña un prosès ferbal komo ku nan tabata manehá bou di influensia. Dos for di e tres personanan aki a haña un prohibishon pa manehá di 4 ora tambe komo ku nan a surpasá e nivel máksimo permití di alkohòl di 220 Ugl. A konstatá esaki despues ku ámbos persona a hasi e tèst di rosea na warda di polis, loke a duna e resultado ei.

Ta prohibí pa tuma parti den tráfiko na momentu ku bo a konsumí mas di e kantidat di alkohòl permití. Ku un ‘blaastest’ polis ta kontrolá si bo ta bou di influensia di alkohòl. Bo mester hasi esaki. Bo ta nenga dia hasié? E ora ei bo ta haña un prosès ferbal. E ‘blaastest’ ta indiká ku bo a konsumí mas ku kantidat ku ta permití. Resultado di e tèst aki ta determiná si mester bai warda di polis pa investigashon mas aleu. Ku e investigashon aki polis ta midi presis kuantu alkohòl bo konsumí ku aparatonan spesial. E nivel di alkohòl den bo rosea no tin mag di surpasá 220 Ugl (mikro gram pa liter).

Dikon e nivel máksimo permití pa lei ta stipulá na 220 Ugl?

For di vários investigashon ta resultá ku si bo konsumí mas ku 220 Ugl, bo abilidat pa manehá ta bira ménos. Un ehèmpel: bo ta koriendo 80 kilometer pa ora (=22 meter pa sekònde) i bo a konsumí tres pa kuater glas di serbes. Dor di esaki bo ta reakshoná mitar sekònde mas poko poko. Bo mester wanta brek direpente? E ora ei bo mester di 11 kilometer èkstra pa reakshoná kompará ku ora bo ta ‘nuchter’.

Bo ta manehá bou di influensia di alkohòl? E ora ei bo ta haña un but, un prohibishon (temporal)pa manehá, un kastigu di prizòn òf un kombinashon di e kastigunan aki. E kastigu ta dependé di e seriedat di e situashon.


GEPLANDE ALCOHOLCONTROLE OP DE KAYA KORONA

KRALENDIJK – Op vrijdag 18 december werd op de Kaya Korona een geplande alcoholcontrole gehouden tussen 16.00 en 18.00 uur. Tijdens deze controle kregen 3 personen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Twee van de drie personen kregen ook een rijverbod van 4 uur omdat ze het toegestane maximale alcoholgehalte van 220 Ugl overschreden. Dit werd vastgesteld nadat beide personen op het politiebureau een ademanalyse hadden gedaan.

Het is verboden om aan het verkeer deel te nemen als u meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. De politie controleert met een blaastest of u onder invloed bent van alcohol. Hieraan moet u meewerken. Weigert u? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Deze test geeft aan of u meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of u mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol u precies hebt gedronken. Het alcoholgehalte in uw adem mag niet hoger zijn dan 220 Ugl (= microgram per liter).

Waarom is het wettelijk toegestane maximum vastgesteld op 220 Ugl?

Uit talloze onderzoeken blijkt dat als u meer drinkt dan 220 Ugl uw rijvaardigheid sterk afneemt. Een voorbeeld: u rijdt tachtig kilometer per uur (= 22 meter per seconde) en hebt drie of vier glazen bier gedronken. U reageert daardoor een halve seconde langzamer. Moet u plotseling remmen? Dan hebt u elf meter méér afstand nodig om te reageren dan in nuchtere toestand.

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijgt u een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie.

Share This
error: Content is protected !!