Kralendijk – E presupuesto di Entidat Públiko Boneiru (EPB) a haña aprobashon deseá di sekretario di estado Knops (di Asuntunan Interior i di Reino). E presupuesto aprobá ku awor a bira definitivo ta igual ku e presupuesto proponé, ku Kolegio Ehekutivo a entregá 27 di òktober 2020 na Konseho Insular i ku a keda fihá 3 di desèmber 2020.

E presupuesto ku Konseho Insular a fihá mester a keda presentá na sekretario di estado Knops pa mas tarda 15 di novèmber. Un petishon di Kolegio Ehekutivo pa haña mas tempu a keda rechasá. Paso a pasa e tempu definí pa lei, Kolegio di supervishon Finansiero (CFT) a disidí riba nan mes pa manda un proposishon di presupuesto pa ministerio di Asuntunan Interior i di Reino. Den un karta pa Kolegio Ehekutivo, sekretario di estado Knops a laga sa ku e ta preferá ku Entidat Públiko Boneiru ta fihá su mes presupuesto i ta p’esei e ta aprobá e vershon ku Konseho Insular a fihá.

Kolegio Ehekutivo ta gradesido na sekretario di estado Knops pa su desishon pa duna preferensia na e derechi di presupuestá ku Konseho Insular tin. Kolegio Ehekutivo ta yama un danki na Konseho Insular pa e rapides ku a trata e presupuesto proponé i e desishon ku a tuma despues. E resultado ta ku Konseho Insular por a ehekutá nan tarea di kontrolá.


BEGROTING 2021 GOEDGEKEURD DOOR STAATSSECRETARIS KNOPS

Kralendijk – De begroting 2021 van het openbaar lichaam Bonaire heeft de vereiste goedkeuring gekregen van staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). De met de goedkeuring van de staatssecretaris definitief geworden begroting is gelijk aan de ontwerp-begroting zoals deze op 27 oktober 2020 door het Bestuurscollege aan de Eilandsraad is aangeboden en op 3 december is vastgesteld.

De door de Eilandsraad vastgestelde begroting had uiterlijk 15 november aan de staatssecretaris aangeboden moeten zijn. Een verzoek van het Bestuurscollege om uitstel werd afgewezen. Vanwege het passeren van de wettelijke termijn heeft het College financieel toezicht eigenstandig een ontwerp-begroting aan het ministerie voorgelegd. In een brief aan het Bestuurscollege laat de staatssecretaris weten dat het zijn voorkeur heeft dat het openbaar lichaam de eigen begroting vaststelt en dat hij om die reden goedkeuring heeft gegeven aan de door de Eilandsraad vastgestelde versie.

Het Bestuurscollege is staatssecretaris Knops erkentelijk voor zijn besluit het budgetrecht van de Eilandsraad voorrang te geven. Het Bestuurscollege is tevens de Eilandsraad dank verschuldigd voor de vaart die is gemaakt met de behandeling van de ontwerp-begroting en de daarop volgende besluitvorming. Het resultaat van de samenwerking is dat de Eilandsraad zijn controlerende taak heeft kunnen uitoefenen.

Share This
error: Content is protected !!