KRALENDIJK – Ministerio Públiko BES ta deseá kada habitante di Boneiru, Statia, i Saba felis dianan di fiesta, pero mas ku tur kos seif i salú. Tambe durante e dianan di fiesta ta keda nesesario pa mantené na e reglanan basá  riba e medidanan di covid! Plamamentu rápido di e vírùs ta vislumbrando,  sigur den temporada ku famia i amigunan ta bishitá otro ku mas frekuensia.

Pa e motibu aki, KPCN, Marechosé i Supervishon & Mantenshon lo kontrolá riba kumplimentu ku reglanan di covid durante e dianan di fiesta tambe. Den sierto kasonan, Ministerio Públiko por imponé butnan di un máksimo di $280,- pa personanan i $ 2.800,- pa kompanianan.

Den kaso di violensia, den kalke forma kontra di outoridatnan (èkstra ordinario), ora ta trata di forma grave di violensia òf personanan ku ya a yega di tin kontakto ku hustisia, lo no duna but. Ministerio Públiko lo evaluá si lo planea un kaso di hustisia rápido òf ku e persona en kestion lo wòrdu detené den aresto preventivo òf lo risibí un dagfar pa un seshon di korte den 2021.

Laga nos perkurá ku no tin nodi pa intervení penalmente. Ministerio Públiko BES pa e motibu aki ta hasi un apelashon na sano huisio di un i tur. Mantené bo mes na reglanan di covid, tene kuenta ku otro i respetá otro!


FEESTDAGEN, CORONA CRISIS EN STRAFRECHT

KRALENDIJK – Het Openbaar Ministerie BES wenst iedere inwoner van Bonaire, Statia en Saba fijne, maar vooral veilige en gezonde feestdagen. Wantook voorde komende feestdagen blijft het noodzakelijk om je aan regels en richtlijnen op grond van de covid-maatregelen te houden! Een snelle verspreiding van het virus ligt op de loer, zeker in deze tijd waarin familie en vrienden elkaar meer zullen opzoeken.

KPCN, de Koninklijke Marechaussee en Toezicht & Handhaving zullen daarom ook  tijdens de  feestdagen op de naleving van de covid-regels controleren. In voorkomende gevallen kan het OM boetes opleggen, voor personen max. $ 280 en voor bedrijven max. $ 2.800,-.

Indien geweld, in welke vorm dan ook, tegen (bijzondere) opsporingsambtenaren wordt gepleegd,  worden bij ernstige vormen van geweld of als het gaat om personen, die eerder voor zulke feiten met justitie in aanraking zijn geweest, geen boetes opgelegd. Er wordt dan door het OM bekeken of er een snelrechtzitting wordt gepland of dat de betreffende persoon in voorarrest wordt gezet, dan wel gedagvaard wordt voor een zitting in 2021.

Laten we er voor zorgen dat er niet strafrechtelijk ingegrepen hoeft te worden. Het OM BES doet daarom een beroep op het gezond verstand van een ieder. Hou je aan de covid-regels, heb respect voor en hou rekening met elkaar!HOLIDAYS, CORONA CRISIS AND CRIMINAL LAW

KRALENDIJK – The BES Public Prosecutor’s Office wishes every inhabitant of Bonaire, Statia and Saba a happy, but above all safe and healthy holiday. Because also for the coming holidays it remains necessary to adhere to rules and guidelines based on the covid measures! A rapid spread of the virus is lurking, especially in  these times when family and friends will visit each other more often.

KPCN, the Royal Netherlands Military Police and Supervision & Enforcement will therefore also check for compliance with the covid rules during the holidays. Where necessary, the Public Prosecutor’s Office may impose fines of up to $280,- for individuals and up to $2,800,- for companies.

If violence, in whatever form, is perpetrated against (special) investigating officers, no fines will be imposed in the case of serious forms of violence or if these persons who have previously been in contact with the law for such offences. In that case, the Public Prosecutor’s Office will consider whether an expedited trial is planned or whether the person in question will be remanded in custody or  summoned  to a hearing in 2021.

Let’s make sure there is no need for criminal intervention. The BES Public Prosecutor’s Office therefore appeals to everyone’s common sense. Stick to the covid-rules, have respect and consideration for each other!

Share This
error: Content is protected !!