KRALENDIJK – Den luna di dezèmber solamente 12 super-i minimerkado a tuma parti den e proyekto Komparashon di Preis. E propietarionan di Zhung Kong i Dragon City ya den kurso di aña a duna di konosé ku nan lo no tuma parti mas na e proyekto di Komparashon di Preis. Pa luna di dezèmber e propietarionan di Famoso i Jia Xing/Xu Sheng tambe a retirá nan koperashon.

E komparashon di preis, den un forma mashá transparente, ta laga e konsumidónan mira mensualmente kua super-òf minimerkado ta mas barata pa un makuto di 67 produkto básiko. Meta di e proyekto aki ta  pa hasi e konsumidó mas konsiente pa loke ta trata preis di komestibel.

Supermerkadonan ku no ta partisipá na e proyekto aki ta perhudiká konsientisashon di preis di nan klientela.

Miéntras tantu mayoria di e super-òf minimerkadonan a inkluí den e makutu banda di produktonan di marka-A tambe produktonan di marka privada mas barata. E kliente por skohe na e supermerkadonan aki di paga pa por ehèmpel un detergente di nòmber, mas ku $ 3,00 pa liter òf skohe pa un detergente mas barata di $ 1,60 pa liter. E produktonan mas barata ta di bon kalidat. Nan ta mas barata komo ku no ta hasi kampaña di propaganda kostoso pa nan.

Finalmente ta keda na e kliente pa skohe na kua super-òf minimerkado e kier hasi su kompranan. E supermerkadonan ku ta partisipá na e proyekto Komparashon di Preis ta hunga karta habrí ku nan klientela pa loke ta preis di e komestibelnan básiko.

Riba e website www.unkobon.org e konsumidó por mira e resultado di e komparashon di preis i tambe haña un bista total di tur e preisnan i informashon di e supermerkadonan ku ta partisipá.


DRIE SUPERMARKTEN HAKEN AF BIJ PRIJSVERGELIJKER

KRALENDIJK – Aan de prijsvergelijker van de maand december doen nog maar 12 supermarkten mee. Waar eerder dit jaar de eigenaar van supermarkten Zhung Kong en Dragon City te kennen gaf niet meer mee te doen met de prijsvergelijker hebben voor december de eigenaren van Famoso en Jia Xing/Xu Sheng de medewerking opgezegd.

De maandelijkse prijsvergelijker laat op een transparante manier zien welke supermarkten de goedkoopste zijn voor een mandje van 67 producten. Het maakt de consumenten prijsbewuster. Supermarkten die niet meer mee doen, benadelen het prijsbewustzijn van hun klanten.

De meeste supermarkten hebben inmiddels voor producten uit het mandje naast dure merken ook goedkopere huismerken in het assortiment opgenomen. De klant kan bij deze supermarkten kiezen of hij aan bijvoorbeeld een A-merk afwasmiddel omgerekend meer dan $3 per liter uitgeeft, of dat hij liever een huismerk koopt voor $1,60 per liter. Huismerken zijn van goede kwaliteit, maar goedkoper omdat er geen dure reclamecampagnes aan worden besteed.

Het is uiteindelijk aan de klant om te kiezen bij welke supermarkt de boodschappen worden gedaan. De supermarkten die meedoen aan de prijsvergelijker gunnen hun klanten openheid over de prijzen.

Op www.Unkobon.org kunnen consumenten zowel de prijsvergelijker als het totaaloverzicht met alle prijzen en informatie per deelnemende supermarkt zien.


THREE SUPERMARKETS DROP OUT AT PRICE COMPARATOR

KRALENDIJK – Only 12 supermarkets participate in the price comparator of the month of December. Where earlier this year the owner of supermarkets Zhung Kong and Dragon City announced that they will no longer participate in the price comparison, the owners of Famoso and Jia Xing/Xu Sheng have cancelled their cooperation for December.

The monthly price comparator shows in a transparent way which supermarkets are the cheapest for a basket of 67 products. It makes consumers more price conscious. Supermarkets that don’t participate anymore, disadvantage the price awareness of their customers.

Most supermarkets have now included cheaper house brands for products from the basket, in addition to expensive brands. At these supermarkets, customers can choose whether to spend, for example, more than $3 per liter on an A-brand detergent, or whether they prefer to buy a private label for $1.60 per liter. Private labels are of good quality, but cheaper because no expensive advertising campaigns are spent on them.  

Ultimately, it is up to the customer to choose at which supermarket the groceries are done. The supermarkets that participate in the price comparison give their customers openness about the prices.

On www.Unkobon.org consumers can see both the price comparison and the complete overview with all prices and information per participating supermarket.

Share This
error: Content is protected !!