KRALENDIJK – Alrededor di 6’or di atardi riba djárason 30 di desèmber, a konfiská un baiskel riba Kaya C.E.B. Hellmund. E siklista tabata kore hòp pa un pida basta largu, loke por a trese e mes i tambe sobrá tráfiko den peliger. Na momentu ku a konfiská e baiskel a papia di manera estrikto ku e siklista di 16 aña tokante di su komportashon.

Último tempu molèster dor di muchanan riba baiskel den sentro di suidat a oumentá. Molèster komo ku nan ta mustra komportashon iresponsabel den tráfiko dor di entre otro kore hòp, kore na grupo grandi mei mei di kaminda, kore sin lus, etc.

KPCN kier enfatisá ku lo atendé di manera estrikto ku e komportashon aki i ku si ta nesesario, lo tuma medidanan ku ta kuadra. Komo ku mayoria biaha ta trata di muchanan menor di edat, KPCN ke hasi un apelashon na mayornan tambe pa papia ku nan yu tokante su komportashon i e konsekuensianan ku esaki por trese kuné. Por ehèmpel ku daño na terseronan ta kastigabel i por tin konsekuensianan finansiero.


FIETS IN BESLAG GENOMEN NA ‘WHEELIE’ SESSIE OP DE OPENBARE WEG

KRALENDIJK – Omstreeks 18.00 uur op woensdag 30 december werd een fiets in beslag genomen op de Kaya C.E.B. Hellmund. De bestuurder was lange tijd op het achterwiel aan het fietsen (wheelie) wat hemzelf en het overige verkeer in gevaar bracht. Tijdens inbeslagname van de fiets werd de 16 jarige bestuurder dan ook stevig toegesproken.

De laatste tijd is de overlast door jongeren op de fiets in de binnenstad toegenomen. Overlast doordat ze onverantwoordelijk gedrag vertonen in het verkeer door het maken van onder andere wheelies, het fietsen in grote groepen midden op de weg, het fietsen zonder verlichting enz.

KPCN wil benadrukken dat dit gedrag streng zal worden aangepakt en dat indien nodig, passende maatregelen worden genomen. Omdat het meestal gaat om minderjarigen verzoekt KPCN ook vriendelijk aan ouders om met hun kinderen te praten over hun gedrag en de gevolgen hiervan. Bijvoorbeeld, dat schade aan derden (auto’s) strafbaar is en dat het financieel ook gevolgen heeft.

Share This
error: Content is protected !!