KRALENDIJK – Riba djasabra 16 di yanüari, algu promé ku 6:30 di atardi, sentral di polis a risibí notifikashon ku tabata tin dos turista ku a bai sambuyá na kosta nort di Boneiru den bisendario di Kunuku Arowak i un di nan so a regresá tera. Esun ku a yega tera a bati alarma ya ku su otro kompañero no por a subi kosta debí na olanan haltu i koriente di laman ku tabata hala. Den e área aki e olanan ta bati ku forsa kontra formashon di baranka skèrpi. I e formashon di baranka skèrpi nan aki ta kasi imposibel pa subi. Tres patruya, eksistiendo di 5 agente di BPZ i 2 trahadó di Kmar, kuerpo di Bombero ku ‘rescuewagen’, i ambulans a keda dirigí pa e sitio kaminda e turista a kuminsá splika outoridatnan na unda su otro kompañero ta. A pone Stinapa i Wardakosta tambe na altura komo ku nan a yega di reskatá hende mas biaha riba laman i na e kosta nort. E trahadónan a evaluá e situashon na e sitio despues di kua, sin duda, a laga e sambuyadó landa bai na e formashon di baranka. A dun’e instrukshon kon pa, ku ayudo di e olanan, e por a subi e baranka i tene na dje. E ora ei algun agente a baha bai abou na e baranka pa a yuda e sambuyadó subi. Mester a aktua rápido komo ku e sambuyadó tabata kansando den e laman brutu. Trese e sambuyadó kantu den korto término a bira prioridat. A reskatá e hòmber turista di 45 aña di edat i a tresé riba kosta sano i salvo.

Personal di ambulans a saminá ámbos sambuyadó na e sitio mes. E sambuyadó ku a subi tera promé i a bati alarma a resultá di tin un ènkel kibrá i a bai kuné hòspital pa tratamentu médiko. E di dos sambuyadó ku a reskatá si tabata ileso i por a bai kas.

E patruyanan konserní a aktua rápido i determiná i hasiendo esaki a skapa un bida.


AGENTEN BRENGEN DUIKER IN NOOD AAN DE NOORDKANT IN VEILIGHEID

KRALENDIJK – Op zaterdag 16 januari iets voor 18.30 uur kreeg de politiecentrale melding dat er een duiker in nood was aan de noordkust ter hoogte van Arawak. Een van de duikers was het gelukt om via de rotsen naar boven te klimmen en alarm te slaan. Het lukte de andere duiker niet om het water te verlaten. In dit gebied slaan de golven met kracht tegen vlijmscherpe rotsformaties. Deze rotsformaties met scherpe punten zijn vrijwel niet te beklimmen.

Op de melding reageerden drie patrouilles, bestaande uit vijf BPZ agenten en twee Kmar medewerkers. Stinapa en de Kustwacht werden ook in kennis gesteld omdat zij vaker reddingsacties op zee en aan de noordkust hebben uitgevoerd. De situatie werd door de medewerkers ter plekke beoordeeld waarna, er zonder aarzeling werd besloten om de duiker naar de rotsformaties te laten zwemmen. De duiker kreeg instructies hoe hij met behulp van de deining op de rotsen klimmen om zich daar vast te houden. Enkele agenten zijn naar beneden geklommen om de duiker naar boven te helpen. Er moest snel worden gehandeld omdat de duiker vermoeid raakte in de deinende zee. De duiker naar de kant brengen in een kort tijdsbestek werd prioriteit.

Beide duikers zijn ter plekke door het ambulance personeel gecheckt. De duiker die als eerste uit het water was geklommen, bleek een gebroken enkel te hebben opgelopen en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De tweede duiker kon ongedeerd en naar huis.

De betreffende patrouilles hebben snel en vastberaden gehandeld hiermee is een mensenleven gered.

Share This
error: Content is protected !!