KRALENDIJK – Den oranan di anochi, djamars, 19 di yanüari, alrededor di 8.45 or, a tene un kòntròl di tráfiko plania riba Kaya Korona, na altura di santana. E kòntròl tabata dirigí riba bistimentu di faha di seguridat. A skirbi un total di 10 prosès ferbal pa e violashon aki.

Durante di dia a kontrolá na vários sitio tambe i a skirbi prosès ferbal pa entre otro manehá ku plachi di number bieu, pa manehá ku telefòn den man, pa manehá sin plachi di number, pa manehá sin dokumentunan di seguro bálido, pa laga outo stashoná sin vigilansia, kousando estorbo di tráfiko i tambe pa manehá sin reibeweis bálido.

Faha di seguridat

Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat ta un faha ku ta protehá okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no ta dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%. Tambe patras den outo bo tin 20% ménos chèns di keda herida seriamente ora bo tin bo faha bistí.

Uza telefòn miéntras bo ta stür

Ku esaki bo ta hinka bo mes, pero tambe otronan den peliger. Pasobra ora nos ta uza nos telefòn nos ta ménos alertá. Pone bo telefòn for di bista. Asina bo ta prevení e tentashon pa wak tòg. Ora bo ta partisipá den tráfiko, sea ta ku outo òf riba baiskel, ta importante pa bo ta konsientemente presente. Si bo tin un persona ku ta ferwagt un mensahe òf yamada di bo, mèldu nan promé ku por ehèmpel bo subi outo, ku bo no ta bai ta alkansabel pa un ratu.

KPCN ta hala atenshon di un i tur pa nan tin e dokumentunan nesesario manera menshoná akiriba, na òrdu. Tambe ta konsehá estriktamente pa kumpli ku e reglanan di Lei di Tráfiko. Ku esaki bo tambe ta kontribuí na un tráfiko seif i sigur riba e isla. E periodo benidero lo bai tene kòntròl regularmente, kaminda lo aktua ku man duru na momentu ku no tin e dokumentunan menshoná ariba na òrdu i tambe si no ta kumpli ku reglanan di tráfiko.

Bo no ta kumpli ku reglanan? Bo por haña un but.

E suma di un but pa e violashonnan menshoná ta varia entre $30 te ku $225.


REGELMATIGE VERKEERCONTROLES BOEKEN RESULTAAT

KRALENDIJK – Op dinsdag 19 januari werd in de avonduren, omstreeks 20.45 uur een geplande verkeerscontrole uitgevoerd op de Kaya Korona, ter hoogte van de begraafplaats. De controle was gericht op het rijden zonder autogordel. Er werden in totaal 10 processen verbaal uitgeschreven.

Gedurende de dag werd ook op verschillende locaties gecontroleerd en werden processen verbaal uitgeschreven voor onder andere het rijden met een oude kentekenplaat op de auto, het rijden met een telefoon in de hand, het rijden zonder kentekenplaat, het rijden zonder geldige verzekeringsdocumenten, het onbeheerd achterlaten van een auto waardoor het verkeer belemmerd wordt en voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Veiligheidsgordel

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel is een riem die een inzittende van een auto beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de persoon op zijn stoel, komt niet met zijn schedel tegen het voorruit en kan niet door de auto worden geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%

Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken.

Mobiel gebruiken achter het stuur

Hiermee breng je jezelf , maar ook anderen in gevaar. Als we onze telefoon gebruiken, zijn we minder alert. Zet je smart phone uit het zicht. Zo kom je niet in de verleiding om toch even te kijken.

Als je deelneemt aan het verkeer, of dit nu met auto of op de fiets is, is het van belang dat je bewust aanwezig bent. Als iemand een berichtje of telefoontje verwacht, meld dan voordat je bijvoorbeeld in de auto stapt dat je even niet bereikbaar bent.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt benadrukt. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als men zich niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Share This
error: Content is protected !!