KRALENDIJK – Belastingdienst CN ta kontentu ku aña pasa hopi hende a hasi nan deklarashon di inkomstenbelasting (IB) ‘online’. Hasi deklarashon ‘online’ tin algun bentaha: e ta bai mas rápido i fásil i den mayoria kaso bo ta wak mesora kuantu bo mester haña òf paga bèk.

Ora bo hasi bo deklarashon bo ta risibí un konfirmashon (digital) dirèkt. Hendenan ku obligashon di belasting no mester bin na e ofisina mas tampoko pa hasi nan deklarashon riba papel. Si hasi e deklarashon na tempu, Belastingdienst por prosesá esaki mas lihé i bo ta haña bo sèn bek mas lihé.

Kuminsando e aña aki e deklarashon ‘online’ ta bai via MijnCN, un sistema nobo di e gobièrnu na Hulanda Karibense, riba kua Belastingdienst ta afiliá. Si un persona hasi su deklarashon ‘online’ pa promé biaha, e mester traha un kuenta nobo riba MijnCN i despues por hasi su deklarashon.

Si un persona a yega di hasi su deklarashon ‘online’ kaba, e mester traha un kuenta nobo i pidi pa un kódigo di verifikashon. Ku esaki por haña akseso na e datonan bieu i e datonan aki ta proteha tambe.

Kon pa traha un kuenta por wak den e vidio aki www.mijncn.nl/aanmaken-activeren

Tur hende ku mester hasi deklarashon, pronto lo risibí un karta ku informashon tokante hasimentu di deklarashon ‘online’.

E aña aki mester entrega e deklarashon pa mas tarda di 18 di mei na Belastingdienst.


GA JIJ OOK JE AANGIFTE INKOMSTENBELASTING ONLINE DOEN?

KRALENDIJK – De Belastingdienst CN is blij dat vorig jaar veel mensen hun aangifte inkomstenbelasting (IB) online hebben gedaan. Online aangifte doen heeft een aantal voordelen: het gaat sneller en eenvoudiger en in de meeste gevallen is gelijk te zien hoeveel geld iemand terugkrijgt of moet betalen.

Verder wordt er direct (digitaal) een bevestiging verstuurd wanneer de aangifte is ingediend.Ook hoeven belastingplichtigen niet naar het belastingkantoor te komen om de papieren aangifte in te dienen. Als men tijdig online aangifte doet kan deze sneller door de Belastingdienst behandeld worden en krijgt men eerder geld terug.

Vanaf dit jaar gaat de online aangifte via MijnCN.nl, een nieuw systeem van de overheid in Caribisch Nederland, waarop ook de Belastingdienst is aangesloten. Als iemand voor het eerst online aangifte IB doet, moet hij op MijnCN.nl een accountaanmaken en kan daarna aangifte doen.

Als iemand al eerder online aangifte IB heeft gedaan, moet hij een nieuw account aanmaken en een verificatiecode aanvragen. Hiermee kan men toegang krijgen tot de oude gegevens en worden deze gegevens ook beschermd.

Hoe een account aangemaakt kan worden is te zien in  dit filmpje www.mijncn.nl/aanmaken-activeren. Iedereen die aangifte inkomstenbelasting moetdoenkrijgt binnenkort een brief met informatie over het doen van online aangifte.

Dit jaar dient de IB aangifte uiterlijk 18 mei bij de Belastingdienst te zijn ingediend.


ARE YOU ALSO GOING TO FILE YOUR INCOME TAX ONLINE?

KRALENDIJK – The Belastingdienst CN is pleased that many people filed their inkomstenbelasting (income tax) (IB) online last year. Filing a declaration online has a number of advantages: it is faster and easier and in most cases it is immediately possible to see how much money someone will receive or has to pay back. Furthermore, a confirmation is sent immediately (digitally) when the declaration has been submitted. Also, taxpayers do not have to come to the tax office to submit the paper tax return.

If a declaration is submitted online on time, it can be processed more quickly by The Belastingdienst and money will be refunded earlier.

From this year onwards, the online declaration will go via MijnCN.nl, a new system of the government in the Caribbean Netherlands, to which the Belastingdienst is also connected. If someone files an IB tax return online for the first time, he must create an account on MijnCN.nl and after that he can file a tax return.

If someone has already filed an IB tax return online before, he must create a new account and request a verification code. This allows one to access the old data and it also protects this data.

You can see how an account can be created in this video mijncn.nl/aanmaak-activeren. Everyone who has to file an income tax return will soon receive a letter with information about filing an online taks return.

This year, the income tax return must be submitted to the Belastingdienst no later than May 18.

Share This
error: Content is protected !!