KRALENDIJK – Na Entidat Públiko Boneiru a drenta último dianan hopi pregunta tokante e tèst antígeno. E tèst antígeno ta un tèst rápido. E ta laga mira si tin proteina di vírùs den e sleim den nanishi òf garganta di un hende. Tin ku hasi e tèst antígeno kuater ora promé ku salida. E tèst rápido akí, e tèst di PCR, i e deklarashon di salú di Salubridat Públiko, ta obligatorio awor pa biaheronan for di paisnan di riesgo haltu.

E paisnan di riesgo haltu ta entre otro Merka, Canada, Repúblika Dominikano i tur pasahero for di Suramérika. Probablemente for di 10 di febrüari, biaheronan for di Hulanda ku ta bin Boneiru ta obligá pa hasi e tèst di PCR i e tèst antígeno promé ku salida. Tambe nan tin ku yena promé ku salida e deklarashon di salú di Salubridat Públiko na www.bonairepublichealth.org.


VEEL VRAGEN OVER DE ANTIGEENTEST

KRALENDIJK – Bij het openbaar lichaam Bonaire zijn de afgelopen dagen veel vragen binnen gekomen over de antigeentest. De antigeentest is een snel test. Het laat zien of viruseiwitten in het slijm in de neus of de keel van iemand zitten. De antigeentest moet vier uur voor vertrek worden afgenomen. Deze sneltest, de PCR test, en de gezondheidsverklaring van Publieke Gezondheid, zijn nu verplicht voor reizigers uit hoog risicolanden.

De hoog risicolanden zijn onder andere de Verenigde Staten, Canada, de Dominicaanse Republiek en alle passagiers uit Zuid-Amerika. Reizigers uit Nederland die naar Bonaire komen, zijn waarschijnlijk vanaf 10 februari verplicht om de PCR test en de antigeentest voor vertrek te doen. Ook moeten ze voor vertrek de gezondheidsverklaring van PG invullen op www.bonairepublichealth.org

Share This
error: Content is protected !!