KRALENDIJK – Djárason 17 di mart 2021 tin elekshon di Tweede Kamer. Pa informá tur habitante di Boneiru, Sint Eustatius i Saba, Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) a inisiá promé di febrüari un kampaña di informashon. E kampaña ta dirigí riba e proseso di vota i e medidanan ku lo tuma pa garantisá ku tur hende por vota mas seif posibel den e temporada eksepshonal aki.

Tweede Kamer ta konsistí di 150 miembro ku ta representá komunidat Hulandes, pues e habitantenan di Boneiru, Sint Eustatius i Saba tambe. E miembronan di Tweede Kamer tin komo tarea kontrolá gobièrnu i huntu ku gobièrnu traha leinan nobo. Nan ta tuma desishon riba tópikonan manera enseñansa, kuido, medio ambiente, ekonomia i mas.

Kada 4 aña tin elekshon di Tweede Kamer. Habitantenan di Hulanda Karibense di nashonalidat Hulandes, ku tin 18 aña òf mas i ku no ta ekskluí for di e derecho di voto, por bai urna elektoral. Nan ta risibí un karchi di vota personal via di pòst.

Pa medio di aviso den korant, spòt na radio, poster i anunsio na televishon ta informá habitante di e islanan tokante e próksimo elekshon. Ademas ta hasi uso amplio di Facebook i por haña informashon general riba e wèpsait di e kampaña. RCN ta ehekutá e kampaña di informashon na enkargo di Minister di Asuntunan Interior i Relashon den Reino. E entidatnan públiko ta responsabel pa organisá e elekshonnan.

Pa mas informashon bishitá www.rijksdienstcn.com/elekshonpatweedekamer òf e página di Facebook Tweede Kamerverkiezing CN2021.

Vota pa bo mes, sòru pa e futuro. Tur voto ta konta!


VOORLICHTINGSCAMPAGNE TWEEDE KAMERVERKIEZING VAN START

KRALENDIJK – Op woensdag 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Om alle inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba te informeren is de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) op 1 februari met een voorlichtingscampagne gestart. De campagne richt zich op het stemproces en de maatregelen die worden genomen om iedereen zo veilig mogelijk te laten stemmen in deze ongewone tijd.

De Tweede Kamer bestaat uit 150 leden die de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen, dus ook de inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De leden van de Tweede Kamer hebben als taken de regering te controleren en samen met de regering nieuwe wetten te maken. Zij beslissen over onderwerpen zoals onderwijs, zorg, milieu, economie en meer.

Eens in de 4 jaar vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Inwoners van Caribisch Nederland met de Nederlandse nationaliteit, die 18 jaar of ouder zijn en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht, mogen naar de stembus. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijk stempas per post.

Door middel van krantadvertenties, radiospots, posters en TV commercials worden inwoners van de eilanden geïnformeerd over de aanstaande verkiezing. Daarnaast wordt Facebook breed ingezet en is algemene informatie te vinden op de campagnewebsite. RCN voert de voorlichtingscampagne uit in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De openbare lichamen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezing.

Kijk op www.rijksdienstcn.com/tweedekamerverkiezing voor meer informatie of bezoek de Facebookpagina Tweede Kamerverkiezing CN2021.

Stem voor jezelf, zorg voor de toekomst. Elke stem telt!


INFORMATION CAMPAIGN FOR THE SECOND CHAMBER ELECTION STARTS

KRALENDIJK – On Wednesday, March 17th, 2021 the Second Chamber Election takes place. On February 1st, the Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) has started a campaign to inform all residents on Bonaire, St. Eustatius and Saba about the upcoming election. This campaign focuses on the voting process and the measures that will be taken to make sure everyone can vote as safely as possible in this unusual time.

The Second Chamber consists of 150 members who represent the Dutch population, including the residents of Bonaire, St. Eustatius and Saba. The role of the Second Chamber is to control the government and to make new laws together with the government. The members decide on issues such as education, health, environment, economy and more.

Once every 4 years the election for the Second Chamber takes place. Residents of the Caribbean Netherlands with a Dutch nationality, who are 18 years or older and are not excluded from the right to vote, may go to the polling station. They will receive a personal voting pass by mail.

Residents of the islands will be informed about the upcoming election by means of newspaper advertisements, radio, posters and TV commercials. Furthermore, Facebook will be widely used and all general information can be find on the campaign website. RCN carries out this information campaign on behalf of the Minister of Interior and Kingdom Relations. The public entities are responsible for the organization of the upcoming election.

Visit www.rijksdienstcn.com/secondchamberelection for more information or visit the Facebookpage Tweede Kamerverkiezing CN2021.

Vote for yourself, care for the future. Every vote counts!

Share This
error: Content is protected !!