KRALENDIJK – Den oranan di mainta riba djasabra 6 di febrüari a para un outo pa kòntròl riba kumplimentu ku e stipulashonnan menshoná den e Lei di Tráfiko. E shofùr no tabatin reibeweis, seguro, ni e no por a legitimá su mes. Despues di kòntròl ku sentral di polis a resultá ku e shofùr ya kaba a yega di haña un but 3 biaha kaba pa manehá sin reibeweis. E shofùr a haña prosès ferbal i a konfiská e outo. Riba esaki dos okupante di outo a reakshon di forma agresivo i a kuminsá menasa i insultá e agentenan polisial. Nan tabata bou di influensia di alkohòl i a detené nan. Ta trata di e hòmber di inisial A.E.C. di 57 aña i e hòmber di inisial R.J.B. di 31 aña.

Polis ta haña agresividat i violensia kontra su trahadónan inakseptabel. Agentenan polisial tin un ròl responsabel den komunidat i mester por ehersé nan trabou sin estorbo. Ku rèspèt mutuo. Agresividat òf violensa kontra trahadónan, den kualkier forma, no ta tolerá.


AANHOUDINGEN VOOR BEDREIGING EN BELEDIGING POLITIEAGENTEN BIJ REGULIERE CONTROLE

KRALENDIJK – In de ochtenduren op zaterdag 6 februari werd een auto staande gehouden ter controle van naleving van de bepalingen genoemd in de Wegenverkeersverordening. De bestuurder had geen rijbewijs, geen verzekering en kon zich ook niet legitimeren. Na controle met de meldkamer bleek ook dat de bestuurder al drie keer eerder een bekeuring had gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder kreeg een proces verbaal en de auto werd in beslag genomen. Hierop reageerden twee bijrijders agressief en begonnen de politieagenten te bedreigen en te beledigen. Zij waren onder invloed van alcohol en werden aangehouden. Het betreft de man met initialen A.E.C. van 57 jaar en de man met initialen R.J.B. van 31 jaar.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder hindering hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld tegen medewerkers, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.

Share This
error: Content is protected !!