KRALENDIJK – Den oranan di anochi riba djabièrnè 5 di febrüari a detené un hòmber di inisial O.C. di 17 aña di edat despues di un persekushon kòrtiku. Un patruya na warda a mira i tende kon e shofùr tabata res motor di su bròmer. Den e último lunanan tabatin hopi notifikashon di molèster di zonido okashoná pa bròmer a drenta. Ademas e shofùr tabata koriendo sin hèlm bistí ni e bròmer no tabatin plachi di number. Esaki tabata motibu pa a para e shofùr di e bròmer pa kontrolá e dokumentu nan nesesario. Sinembargo e shofùr no a duna oido na e diferente petishon di polis pa para. Algu mas despues el a bin kai den besindario di e tereno di sòftbòl situá na Kaminda di Lac i aki polis a aserk’é. El a resistí dor di kua polis a hañ’é obligá pa uza violensia adekuá durante di su detenshon. El a haña un prosès ferbal pa a keda sin duna oido na òrdu di polis, pa manehá sin hèlm bistí, pa manehá sin reibeweis, pa no a sende règtenwèizer ora di lora, pa no tin un plachi di number bálido, pa trese tráfiko den peliger i pa surpasá e velosidat máksimo.


AANHOUDING NA ACHTERVOLGING

KRALENDIJK – In de avonduren op vrijdag 5 februari werd een man met initialen O.C. van 17 jaar aangehouden na een korte achtervolging. Een dienstdoende patrouille zag en hoorde dat de bestuurder zijn motorfiets op hoge toeren liet draaien. In de afgelopen maanden waren er veel meldingen van geluidsoverlast van motorfietsen. Tevens reed de bestuurder zonder helm en zonder kentekenplaat. Dit was aanleiding om hem staande te gaan houden en om de benodigde documenten te controleren. De bestuurder van de brommer gaf echter geen gehoor aan het verzoek van de politie. Iets later kwam hij ten val bij een softbal park aan de Kaminda di Lac waarop hij werd benaderd door de politie. Hij verzette zich waardoor de politie genoodzaakt was om gepast geweld te gebruiken tijdens zijn aanhouding. Hij kreeg een proces-verbaal voor het geen gehoor geven aan bevelen van de politie, voor het rijden zonder helm, zonder rijbewijs, voor het geen richting aangeven bij het afslaan, voor het niet hebben van een kentekenplaat, voor het in gevaar brengen van het verkeer en voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid. De motorfiets werd in beslag genomen.

Share This
error: Content is protected !!