KRALENDIJK – Un hèrmènt ku ta kore riba su mes ta vehíkulo grandi i pisa ku por move riba su mes manera por ehèmpel un ‘Backhoe’, ‘Forklift’, ‘Loader’, etc. Antes no tabata regla den lei ku e shofùr mester tin reibeweis spesial pa por manehá tipo di vehíkulonan aki. For di aña pasa si e ta regla den e lei ku ta na vigor. E vehíkulonan grandi aki tambe mester kumpli ku e mesun eksigensianan ku un vehíkulo motorisá normal. Pues e shofùr tambe mester tin un reibeweis bálido, seguro bálido i mester tin un plachi di number riba e vehíkulo.

KPCN ta hala atenshon di un i tur pa nan tin e dokumentunan nesesario manera menshoná akiriba, na òrdu. Tambe ta konsehá estriktamente pa kumpli ku e reglanan di Lei di Tráfiko. Ku esaki bo tambe ta kontribuí na un tráfiko seif i sigur riba e isla.


REGELS ZELFRIJDEND WERKTUIG

KRALENDIJK – Een zelfrijdend voertuig is een groot, zware voertuig dat op zichzelf beweegt zoals een Backhoe, Forklift, Loader, enz. Vroeger was niet in de wet geregeld dat de bestuurder een rijbewijs moest hebben speciaal om dit soort voertuigen te besturen. Sinds vorig jaar is dit in de nieuwe wet wel geregeld. Deze grote voertuigen moeten ook voldoen aan de dezelfde eisen als van een gewoon motorvoertuig. Dus de bestuurder moet ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, geldige verzekering en het voertuig moet een kentekenplaat hebben.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Share This
error: Content is protected !!