Kralendijk – Unu ta guia bishitante den parke, e otro ta yuda ku mantenshon i otronan ta sòru pa e bishitantenan keda bon sirbí ku kos di bebe i kome. Nan tur ta partisipá na e proyekto ‘ATL25+’ den kua personanan ku mas ku 25 aña, pa seis luna, ta traha na Mangazina di Rei pa despues nan sigui pa ku otro trabou. ‘ATL25+’ ta un proyekto di Plenchi di Trabou huntu ku FORMA i Mangazina di Rei pa stimulá futuro empleadonan.

Durante un periodo di seis luna studiantenan di fundashon FORMA lo traha na Mangazina di Rei pa deskubrí nan talento i desaroyá nan mes. Meta di e trayekto aki ta pa e studiantenan haña un bon bista riba nan puntonan fuerte. Asin’ei nan ta haña sa ki tipo di trabou nan gusta i nan ta bon den dje. Esaki ta bon pa ora nan sigui buska trabou na final di e trayekto.

Fundashon FORMA ta ofresé e trayekto ‘ATL25+’ pa esnan pa kual no ta fásil pa buska i mantené un trabou. E trayekto aki ta pa hende ku tin un edat mas haltu ku 25 aña. ‘ATL25+’ ta basá riba e método ‘kaminda pa trabou’ (arbeidstoeleiding). Durante e trayekto ‘ATL25+’ e grupo di enfoke ta siña nan abilidatnan ku nan por uza na trabou. Despues di un periodo di preparashon nan ta kore stazje pa seis luna largu na Mangazina di Rei. Durante e stazje e studiantenan ta praktiká lokual ku nan a siña. Den e parke kultural di Mangazina di Rei e studiantenan ta traha i siña. Nan ta logra desaroyá nan mes den e diferente áreanan di trabou.

Asina aki e dos fundashonnan ta traha huntu ku Plenchi di Trabou pa yuda prepará e studiantenan mas mihó posibel pa nan por haña un trabou i tambe mantené esaki.


STIMULANS VOOR TOEKOMSTIGE WERKNEMERS

Kralendijk – Eén leidt de bezoekers in het park rond, de andere helpt met het onderhoud en de andere studenten zorgen ervoor dat de bezoeker wat te drinken en eten krijgt. Allen nemen deel aan het project ‘ATL25+’ waar 25 plussers zes maanden werkervaring opdoen bij Mangazina di Rei. Later stromen ze door naar een reguliere baan. ‘ATL25+’ is een samenwerking van Plenchi di Trabou samen met stichting Forma en Mangazina di Rei.

Gedurende zes maanden werken de studenten van stichting FORMA bij Mangazina di Rei om achter hun talenten te komen. In deze periode zullen ze hun vaardigheden verder ontwikkelen. Doel van dit traject is om de studenten zicht te bieden op hun sterke kwaliteiten, hun werkwensen en wat bij hun persoonlijke situatie past. Dit is goed voor hun zoektocht naar een baan ná dit traject.

Stichting FORMA biedt het traject ‘ATL25+’ aan voor de personen die niet makkelijk aan een baan komen. Dit traject is bedoeld voor mensen ouder dan 25 jaar. ‘ATL25+’ is gebaseerd op de methode ‘brug naar werk’ (arbeidstoeleiding). Tijdens deze training leert de doelgroep waar ze goed in zijn en hoe ze hun kwaliteiten kunnen inzetten op de werkvloer. Na de voorbereidingen gaan de studenten een stage lopen op Mangazina di Rei. Deze stage duurt zes maanden. De studenten kunnen hun kennis in praktijk brengen in het culturele park van Mangazina di Rei. Ze ontwikkelen zich op verschillende werkgebieden. Zo werken deze twee stichtingen samen met Plenchi di Trabou om de studenten voor te bereiden op het krijgen en behouden van een baan.

Share This
error: Content is protected !!