KRALENDIJK – Federashon di vòlibòl Boneriano “BOVOBO” (Bonairiaanse Volleybal Bond) huntu ku Federashon di vòlibòl Hulandes “NEVOBO” (Nederlandse Volleybal Bond) a yama bonbiní na Boneiru un akuerdo di kolaborashon i desaroyo di vòlibòl. Peter van Tarel Mènedjer di deporte i desaroyo di NEVOBO i Arnoud Wildschut di, “Sport & Beach-Professional bij Away Groep BV” a uni riba enkargo di NEVOBO kaminda durante 5 dia intensivo a bishitá diferente lokashon pa tuma nota di posibilidatnan pa krea fasilidat pa e deporte di vòlibòl di bich “beachvolleybal” na Boneiru, i aki a tene kuenta tambe e posibilidat pa traha fasilidatnan ku por kombiná ku “beachtennis”

Durante e bishita a hiba kombersashon ku e grupo di MBO “bewegingsonderwijs” federashon di vòlibòl i algun partner di interes.

A hiba kombersashon riba posibilidatnan pa uni forsa i yega na éksito di vòlibòl di sala i esun di bich “beachvolleybal”.

BOVOBO ta trahando den un akuerdo fuerte ku CAZOVA, NORCECA i awor ku NEVOBO pero tambe ku e Ministerio di salú públiko,bienestar i deporte di Hulanda ‘VWS’ pa por sigui desaroyá “beachvolleybal”, vòlibòl na skolnan i apoyo na e direktiva di vòlibòl.


SAMENWERKING EN ONTWIKKELING VAN VOLLEYBAL TUSSEN “BOVOBO” EN “NEVOBO”

KRALENDIJK – BOVOBO (Bonairiaanse Volleybal Bond) heeft wederom NEVOBO (Nederlandse Volleybal Bond) mogen verwelkomen op Bonaire om de samenwerking en ontwikkeling van volleybal verder vorm te geven op Bonaire. Peter van Tarel werkzaam als Manager Sport Development bij NEVOBO en Arnoud Wildschut werkzaam als Events, Sport & Beach-Professional bij Away Groeup BV zijn samengekomen namens NEVOBO en hebben gedurende 5 intensieve dagen diverse locatie bezichtigd voor de mogelijkheden om een beachaccomodatie aan te leggen voor beachvolleybal, hierbij is er ook rekening gehouden dat dit gecombineerd kan worden met beachtennis.

Verder zijn er gesprekken geweest met de MBO Vakgroep bewegingsonderwijs, Volleybal verenigingen, Beach Tennis Bonaire en nog een aantal stakeholders.

Mogelijkheden zijn besproken om samen de krachten te bundelen om van het algeheel voor zowel zaalvolleybal als beachvolleybal/beachsport een succes te maken.

BOVOBO werkt al in nauwe samenwerking met CAZOVA & NORCECA en nu met NEVOBO en de Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het verder ontwikkelen van beachvolleybal, school volleybal, steun aan de verenigingen, en ondersteuning aan het bestuur.

Share This
error: Content is protected !!